Takip Et
  • 11 Haziran 2021, Cuma

M. FATİH ATAY

Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği’nin bir üyesi olarak Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ı Çine Madranspor’da futbol oynadığı günlerden bu yana tanıyorum. Aynı zamanda izliyorum da…

Göreve geldiği günden buyana çeşitli etkinliklere imza atıyor. Aydın halkının sevgisini ve takdirini kazanıyor. Belki yanlış ama arşiv tutma alışkanlığım olmadığından şimdilik hepsi aklıma gelmeyebilir ama ilk etapta aklıma gelen etkinlikleri saymak istiyorum.

Covid-19 sırasında Efeler Belediyesi kademeli normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte Efeler'de salgınla mücadele çalışmalarına hız verdi.

Kekik hasadına destek verdi. 24 yıldır bekleyen imar sorunu başlattığı girişimlerle çözerek arsa sahiplerini sevindirdi. Kadınlar için “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” konulu panel düzenlendi. Tüm çalışmalarında ve hayata geçirdiği projelerinde kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığa önem verdiğini belirtti.

Mezarlıklar sürekli temizleniyor. Bisiklet yolları yeniden bakıma alındı ve temizlendi. Şehir ve Yaşam Bilgi Şöleni düzenlendi. Programda disiplinler arası birçok konu ve söyleşi gerçekleştirildi. Hekim ve sağlık çalışanlarının anısını yaşatmak amacıyla hatıra ormanı için Aydın Tabip Odası ile İşbirliği Protokolü imzalandı.

Halk ve çevre sağlığı için kentin dört bir yanında ilaçlama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Efeler Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarına dikilen çiçekler ilçeyi süslemeye başladı. Efeler'de bir haftada 15 mahalle temizlenip pırıl pırıl oldu.

Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları Demet Evgar ile birlikte bir tanıtım filminde oynadı. Efeler Belediyesi Anneler Günü öncesinde ilçedeki çeşitli noktalara “Bütün Anneler Melektir” temalı duvar boyama çalışmaları yapıldı.

“Bilinçli ilk yardım hayat kurtarır” adlı temel ilkyardım kursu açıldı ve Aydın’lılar bilgilendirildi.

Efeler Belediyesi 2020 yılında ilçe genelinde 3 bin 414 adet asansör denetimi gerçekleştirdi.

İranlı yönetmen Mirabbas Khosravizead’ın Efeler Belediyesi'nin Çevre Film Günleri kapsamında çektiği “AYDIN” filmi; ABD'nin önemli festivallerinden, Word Premiere Film Awards Festivali'nde, “En iyi sosyal farkındalık” film ödülünü almaya hak kazandı.

Kadınlarımızın ellerinden çıkan ürünlerin üretileceği Yöresel Ürün fabrikasında sona gelindi.

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın eğitim projelerinden biri olan “Kadınlar için online İngilizce eğitimi” kursunda başarılı olanlara sertifikaları dağıtıldı. Konuşmasında online İngilizce eğitimlerine katılan 280 katılımcıya hitaben yaptığı konuşmasında Fatih Atay:

"Sizleri kutluyorum. Cesaretiniz olduğu için, yılmadığınız için mücadele azminizden ve öğrenme istediğinizden dolayı kutluyorum” dedi. Bu arada Başkan Fatih Atay: “En iyi enginar Efeler’de yetişiyor, fakat bunun pazarlamasını yapamamışız. Bu nedenle enginar fabrikası kuruyoruz, bu fabrikada sadece kadınlar çalışacak” dedi.

Üstün başarısından dolayı plaket almaya hak kazanan kadınlardan Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı Ayşen Altuntaş: “Öncelikle çok heyecanlıyım. Farklı bir ülkeye gittiğimizde iletişimi ve anlayabilmeyi, anlatabilmeyi nasıl yapabiliriz. Bu yüzden bize böyle bir fırsat sunuldu. özellikle kadınlara ülkemizde bu tür fırsatlar sunulmalı. Gerçekten Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay'ın bu konudaki desteği çok önemli. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. özellikle başkanımıza ve enerjisiyle serüvenimize renk katan öğretmenimiz İlke Toyran’a bütün kadınlar adına teşekkür etmek istiyorum, eğitimlerin devamını merakla bekliyoruz” dedi.

Kursa 280 kadının katıldığı, 70 kişinin başarılı, 6 kişinin çok başarılı olduğu için plaket ile ödüllendirildiği öğrenildi.

Hepinize iyi hafta sonları diliyorum değerli Denge okulları. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.