Takip Et
  • 5 Ocak 2018, Cuma

Zaman akıp giderken…

Eski bir yılı geride bıraktık. Yeni bir yılı idrak ettik. Sizleri bilmem ama biz yaşlılar için zamanla yıllar öyle bir süratle akıp gidiyor ki.

 

Günler, haftalar, aylar göz açıp kapanıncaya kadar geçip gidiyor. Ne zaman geçti bunca ay, bunca yıl…

 

Daha birkaç yıl olmadı mı torunum doğalı? 5.5 yaşına mı girdi? Yok canım! Peki ya annem öleli üç yıl bitti öyle mi? Babam öleli 34 yıl mı oldu? Oysa daha dün gibi…

 

Ama gerçek bu, inanamıyor insan yılların hızla geçişine… Bir korku sarıyor yürekleri. Zamanı durduramıyorsak, bizim için pek hoş değil bu hızlı gidiş.

 

Yaşlar gelip geçiyor. Ruhumuz genç kalsa da, onu sarıp sarmalayan beden giderek çöküyor.

 

Geçen sene daha az uykuyla yetiniyordum. Bu sene daha bir çabuk yoruluyorum. Zaman çok değerli, çok kısa.

 

Her yıl gibi bu yıl da geçmişe sünger çekip, geleceğe bakacağız. Geçmişte kalan acıları, üzüntüleri unutmaya çalışacağız.

 

Önümüzdeki günlerde zamanı daha akıllıca kullanmayı öğreneceğiz. Mutluluklara, sevinçlere, yeni heyecanlara yelken açacağız. Kanların akmadığı, şehitlerin gelmediği, yalanların, ikiyüzlülüğün bittiği, kullanılmanın, utanmazlığın olmadığı bir yeni yıl hayal ediyorum.

 

Sevginin, anlayışın, gülümsemenin, yiğitliğin, duyarlılığın kol gezdiği, yıldızların dünyaya indiği, denizlerin kirletilmediği, yeşilin her tarafı sardığı, kokularıyla, çiçekleriyle, dürüst, nitelikli dostların bulunduğu, dengede bir yaşam olduğu, her anın neşeyle dolduğu, barışın, bilimin, sanatın, yaratıcılığın sarmaladığı bir yeni yıl hayal ediyorum.

 

İşte bir yılı daha devirdik! Daha 2017’ye alışamamışken 2018 geldi. “gelen gideni aratır” derler. Arayacağımız 2017 yılı olacaksa vay halimize… Neden mi?

 

2017’de kadın cinayetlerinde zirve yaptık. 2017 yılında 409 kadın öldürüldü. 387 çocuk cinsel istismara uğradı ve 322 kadına cinsel şiddet uygulandı. 20 çocuk öldürüldü. Bunların 10 tanesini öz babaları öldürdü. Bu cani katillere mahkemelerimiz: Yarım kaldı, saygın tutum, eski sevgili, ruh sağlığı bozulmadı, bakire değildi, cilve yaptı, iyi hal indirimi, erken boşalma, rızası vardı gibi gerekçelerle cezalarını aşağıya çekti.

 

Doğa katliamlarına tam gaz devam ettik. Aydın ve ilçeleri belediyeler tarafından tam bir şantiyeye dönüştürüldü. Kaz kaldırımı, boz kaldırımı ve yolları öylece bırak, insanlar eziyet çeksinler…

 

Eğitim sistemimiz zaten kötüydü; yeni düzenlemelerle kötünün de ötesine geçti. Artık sadece adı eğitim.

 

Çocuklarımızı stresten kurtaralım diye bir bilinmezliğe itip onlara da ihanet ettik.

 

Bir kurum var ki Diyanet kurumu mu yoksa hıyanet kurumumu bir türlü anlayamadık. Açıklamaları “yok artık!” dedirten fetvalarını ardı ardına sıralamaya doyamadı. Önce milli piyangoyu haram ilan ettiler, halk bunları kazımadı. Sonra yılbaşı Hristiyan adetidir kutlamayın dediler. Bazı sivri akıllılar damlarda ellerinde sopalarla Noel Baba’yı dövmek için beklediler. İslam’da yılbaşı değil, öldürmek, çalmak, iftira atmak, tecavüz, rüşvet haramdır. Güneş takvimi diyorsan güneşi yaratan da Allah’tır. İsa’nın doğumu diyorsan İsa da Allah’ın elçisidir. Eğleniyorlar diyorsan, kimseye zarar vermeden sen de eğlen helaldir. Kim kime karışabilir ki?

 

Diyanet çocuk istismarı, hırsızlık, kul hakkı gibi konularda insanları uyaracağına daha çok ilgi alanı dışındaki konulara odaklandı.

 

Dokuz yaşındaki kız çocuğunun; 12 yaşındaki erkek çocuğunun evlenebileceğini Diyanet sözlüğünden öğrendik. Erkeklerin teknolojiyi kullanarak eşlerini boşayabileceğini öğrendik.

 

Modernlik böyle bir şeymiş demek ki... SMS ile boşanma…

 

Aydın trafiği derseniz rezalet! Yine ömrümüzden ömür çaldı. Pahalılık tavan, işsizlik ve enflasyon rekor kırdı.

 

Yüzde 11.1 büyüdük! Tüm ülkeleri geride bıraktık! Avrupa bizi kıskanıp durdu.

 

Ülke büyürken işsizlik neden artıyor, onu kimseler çözemedi. Bence refahtan insanlar çalışmak yerine hayatlarını yaşamayı seçiyorlar. Ondandır o!

 

Yani bol bol enayi yerine konulduk, bol bol aldatıldık. “Enayi olmak iyi mi?” diye sorarsanız yabancıların bir sözü vardır “ignorance is bliss” yani “cehalet mutluluktur.” Bu açıdan bakarsak hiç olmazsa halkımızın yarısı mutlu.

 

Yeni yıl geldi. Bütün olumsuzlukları arkamızda bırakarak önümüzdeki günlere güzel enerji yollayalım da her şey güzel olsun. Ülkeme barış, huzur, bolluk ve bereket diliyorum. Adaletin ve eğitimin daha iyiye gittiği, güçler ayrılığının tam uygulandığı, özgürlüklerimizin kısıtlanmadığı bir yıl oldu.

 

Gönlünüzce bir yıl geçirmeniz dileğiyle herkesin yeni yılı kutlu olsun!

 

Sizlere iyi hafta sonları diliyorum sevgili Denge okurları.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.