Takip Et
  • 21 Temmuz 2017, Cuma

İbrahim Pehlivan ile bir gece

Aydın Beşiktaşlılar Derneği başkanı sayın İbrahim Pehlivan’la geçen gece tesadüfen karşılaştığımızda Aydın Gerenkova'da yapacakları tesisler için yaptığı çalışmaları anlattı.

 

İbrahim Pehlivanı ben 4 yıl önce tanıdım, iyi niyetli, Aydın’da Beşiktaş için bir şeyler yapmaya çalışan gayretli ve çalışkan bir kişi…

 

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ile yer konusunda anlaştıkları ve protokol imzaladıklarını Aydın Beşiktaşlılar Derneği olarak Gerenkova’da sosyal tesisler, halı saha, cafe park yapacaklarını anlattı. Aydın’daki tüm Beşiktaşlıları yanlarında görmek istediklerini belirtti. Bilhassa Aydın’ın tanınmış ve varlıklı Beşiktaş taraftarlarının İbrahim Pehlivan’a destek olmaları gerekiyor. Sosyal ve sportif tesislerin yıl sonuna kadar tamamlanacağı düşünürsek aydın spor camiası yeni bir spor tesis alanına kavuşmuş olacak. İbrahim Pehlivan: “Bu tesisler tamamlandığında buradan sadece Beşiktaşlılar değil tüm Aydınlılar yararlanacak” diyor. Başkanla konuşurken çok eskilere gittim. Çocukluğumda tesis nedir bilmiyorduk. Aydın’da 2-3 bin kişilik toprak sahada futbol oynanıyordu. Her iki takım karşılaşmaya birer topla geliyor. Hakem karşılaşma başlamadan iki topu eline alıyor zıplatıyor hangisinde karar kılarsa maçı onla oynatıyordu. Futbol topu ise dışı deri içinde siboplu lastik onu şişiriyorsunuz dışındaki deriyi ise ayakkabı bağcığı gibi olan yerlerden bağlıyorsunuz.

 

Saha yok malzeme kıt, şartlar zor biz bu koşullarda mahalle aralarında bezden yaptığımız toplarla maç yapıyorduk. Hem de yalın ayak…

 

Ben o yokluk yıllarında Beşiktaş’a gönül verdim. Ortada ne şampiyonluk ne de gurur duyacağım bir neden vardı! Ama siyah beyaz renklere gönül verdim. Eğer ortada bir tercih varsa, kesinlikle bir sosyolojik açıklaması olmalıydı. Bir yerlerde beni bu renklere iten bir neden olmalıydı. Güçsüzün güçlenme, güven veren bir çatı altında buluşma arayışıydı belki de.

Siyah Beyaz sadece hayatın iki rengi değildir!

 

Gün göremeyenler ile güzel günlere birlikte gidebileceğini hayal edenlerin buluşmasıdır.

Milyonluk şehirlerde kaybolma korkusunu el ele tutunarak aynı şarkıları söyleyerek, tanımadığı insanlarla omuz omuza vererek geleceği atlatma çabasıdır. Hayatın dağıttığı paylardan beyazlara düşeni alma ve sesini yükseltme yarışıdır.

Çarşı bu anlattıklarımın bayrağını taşıyan gruptur. 12 Eylül darbesinde sokağa çıkma yasağı varken sokaklarda şampiyonluk kutlayan ilk ve tek takımdır Beşiktaş…

 

Gezide, tribünlerde haksızlığa, eşitsizliğe başkaldırıştır. Kara kartalın altında buluşmak diğer iki büyüğe göre çok daha kolay olsa da çıkmak zordur.

Çünkü hayat çoğu zaman “Beyaz” rengini sizinle paylaşmaz. Beşiktaş aslında esirgenen beyaza yapılan bir nevi yolculuktur. Beşiktaş bu nedenle büyüktür.

 

Ünlü şairimiz Cemal Süreyya: “Beşiktaş sermayesi insan olan kulüptür” der ya hani, siyah beyazlılarda yıllar sonra bu anlamda en iyi insanları kadrosuna topladı. Futbolcudan önce bu çocuklar güzel bir insan…

Beşiktaş taraftarları mabetleri olan stadın açılış karşılaşmasında yaptığı tezahüratla 135 desibele ulaşarak dünya rekoru kırdı.

O büyük taraftar, o büyük camia o efsane mabet “ırkçılığa dur de” sloganıyla sesiz çığlık adıyla yaptığı protestoyla yine tarihe geçti.

 

Eşi benzeri daha önce dünyanın hiçbir kulübünde yapılmamış, hiçbir taraftar grubunca hayata geçirilmemiş böylesine anlamlı bir organizasyon da ilklerin takımı Beşiktaş’a yakışırdı.

 

Boşuna demiyoruz: İyi ki Beşiktaş var kardeşim…

 

Beşiktaşlılar Derneği Başkanı sayın İbrahim Pehlivan’la konuşurken bunları tek tek hatırladım. Şimdiki çocuklarımız çok şanslı her şeyleri fazlasıyla var. Bol tesisler, malzemeler hemen ulaşır vaziyette onlara sadece çalışmak kalıyor. Aydınlıların İbrahim Pehlivan’a her yönüyle destek olacaklarına tüm kalbimle inanıyorum.

 

Hepinize iyi hafta sonları sevgili Denge okurları.

 

Yazarın Notu: Kuşadası Beşiktaşlılar Derneğinin şampiyonluk balosu 4 Ağustos Cuma günü 19.03’te Ramada Resortta Beşiktaş Kulübü başkanı sayın Fikret Orman’ın katılımıyla yapılacaktır. Geceyle ilgili 0532 431 49 50 telefondan bilgi alınabilir. Gecemize tüm Aydınlı sporseverleri bekliyoruz.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.