Takip Et
  • 4 Haziran 2024, Salı

Coşkun’dan domuz eti alanların listesi bende

Bana göre Aydın tarihinin en büyük hadiselerindendir; Kasap Coşkun meselesi. “2016 yılında yaşanan olaydan bize ne?” diyebilirsin. Birazdan bana hak vereceksin.

Kasap Coşkun, Aydın’da et işi ile uğraşan önemli bir ailenin sorunlu bir meslek erbabı olarak o yıllara damgasını vurmuştu.

“Efeler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri Astim Organize Sanayi Bölgesi, Havaalanı Bulvarı'nda bulunan depoda kaçak kesim yapıldığı yönündeki ihbar üzerine Coşkun C.'nin kullandığı depoda inceleme yapmıştı. Depodaki incelemede, 3 tonu işlenerek tüketime hazır hale getirilmiş toplam 5 ton kaçak domuz eti ele geçirmişti.

Etlere imha edilmek üzere el konulmuş, iki gün sonra yakalanan, hakkında tutanak tutulup, para cezası kesildikten sonra serbest bırakılan Coşkun C., sosyal medya hesabında kendisinden domuz eti alan Aydın'daki kasapların ismini açıklayacağını belirtmişti”

Bu haber metnine internetten kolayca erişebilirsin. Bahse konu sosyal medya paylaşımı da şöyleydi, “Millet merak ediyordu Coşkun C. domuz etlerini Aydın'da nerelere veriyordu diye. Sizlere benden 800 kilo domuz etini alıp parasını kurban vadeli vereceğini söyleyip sonra da benim başıma bazı istenmeyen olaylar geldiğinden dolayı borcunu inkâr eden firmayı açıklıyorum. Eski adıyla K. Sucukları yeni adıyla E.A. sucukları. Aydın Valiliği ve Aydın Tarım İlçeyi göreve çağırıyorum. Kamuoyuna duyurulur.”

Aydın yeniden domuz eti haberleriyle gündemde. Şehrin gastronomi açısından bazı önemli ürünlerine ve bu ürünleri üretenlere büyük zarar veren vaka yeni değil senin anlayacağın.

Coşkun olayını dün gibi hatırlıyorum. Kendisi o dönem benimle çok temas kurmuştu. Aydın’da bir çok kelli felli kasap ve restorancılar, “Coşkun bize de et verdiğini söyler mi acaba?” diye korku dolu günler yaşamıştı. İddiaya göre bazıları da Coşkun’dan domuz eti almadıkları halde isimlerini ifşa eder endişesiyle kendisine para bile ödemişti.

Olayların yaşandığı zaman Coşkun beni aramış, et verdiği bazı lokanta, restoran ve kasapların isimlerini en az 5 yıl yazmamam ve konuşmamam kaydıyla söylemişti. Sözümüzü tuttuk. Şimdilerde Coşkun nerededir, neler yapıyordur bilmem ama saydığı isimlerin listesi çekmecemde, bir çoğu da hafızamda canlı bir şekilde yerini koruyor.

Belki bir gün sana da söylerim.

İyi günler şekerim.

Not: Rahat ol canımın işi, bugüne kadar hiç birinde seninle yemek yemedik.

 

 

 

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.