Takip Et
  • 15 Mayıs 2024, Çarşamba

Adam yaptı yapacağını

Sana bugün son zamanlarda en çok gelen soruların bendeki yanıtlarını anlatacaktım. Başka önemli bir meseleyi aktaracağım. Önemsediğim konuya geçmeden evvel kabaca senin ve senin gibi düşünenlerin de gönlünü alayım.

Israrla sorduğun, “AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten hakkındaki haberleri kim yaptırıyor?” konusu bana göre çok basit. Bence bu haberleri Gökhan Ökten’in kendisinden başkası yaptırmıyor. Çünkü gündeme gelen konular mide bulandırıcı da olsa, basit mevzular. Onlarla baş edebileceğini düşündüğü için özellikle bu bilgileri kendisi ya da çevresi sızdırıyor. Sonra da, “Bu haberleri yaptıranlar…” diye açıklamalar yapıyor. Olayın öznesi il başkanlığının nüfuzu ile kişisel çıkar temin etmiş olması iken, birden “haberleri yaptıranlar” oluveriyor. Odak da kim ya da kimler olduğu belirsiz yeni özneye kayıyor. En basit haliyle anlatayım, bazı milyon dolarlık meseleler, milyon TL’lik muhabbetler ve çirkin entrikalar gündeme gelmesin diye, kamuoyu çerezlerle oyalanıyor. Yersen, Ankara yerse…

Merak ettiğin bir diğer husus da Ergün Poyraz üzerinden CHP Aydın’da kopan fırtınalar. Canımın içi CHP’de Özgür Özel’in başarılı siyasi hamleleri, kazanılan seçimin yarattığı ivme partiye olan ilgiyi artırdı. Yıllarca CHP’nin adını ağzını almayan, oy aldığı diğer partinin kitlelerine de partililerini “aramızda kalsın” diyerek yerden yere vuran Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, seçimlerden sonra CHP’yi ve Cumhuriyet Halk Partililiği dilinden düşürmez oldu. Tekirdağ, Bilecik, Afyon vb. gibi güçlü yeni kadın belediye başkanları figürlerinin olmasının bunda muhakkak senin düşündüğün gibi etkisi olabilir. Bence Aydın özelinde de bazı hasetlikler, bundan kaynaklı da pozisyonlar oluşmaya başladı. Özlem’in poyrazı mı, Özgür Özel’in estirdiği fırtına mı CHP’yi Aydın’da egemen kılacak, bekleyip görelim.

Çine’den, Yenipazar’dan, Koçarlı’dan, Nazilli ve Söke’den beklediğin yorumlar için henüz erken. Çünkü başkanların hepsi çok yeni seçildiler. “Satmayacağım” deyip “Satıyor” olmalarına takılma, çünkü para yok. Efeler Belediyesi hakkında düşüncelerine katılmıyorum. Anıl Yetişkin’i birey olarak sever ve dürüst bulurum. Öyle senin düşündüğün gibi yüzde yüz kukla olmayacaktır. Sadece atamalara bakarak peşin hükümlü olma, beş yıl dediğin uzun zaman. İlk beş ay, oyundaki ilk el gibidir. İlk elin de günahı olmaz canım benim.

Asıl meseleye gelecek olursak. Biliyorsun benim çok hayranı olduğum bir yazar var. İsmail Güzelsoy, yeni kitabı çıktı. “Rölanti Çıkmazı” adlı bir eser kaleme aldı. Kitap elime geçer geçmez bir solukta okuyuverdim. Sana bir şey söyleyeyim mi; muhteşem bir edebi eser. Yine içinde önemli disiplinler ile ilgili müthiş bilgiler var. Kurgu muhteşem. İnsanüstü zekasını ve edebi yeteneğini müthiş ortaya koymuş. Kitabı okuyacağın için çok fazla detay vermek istemiyorum. Sen de okuyunca üzerinde tartışalım ama adam yaptı yapacağını. Artık son kitabından daha güzelini yazamayacağını düşünürken dumura uğrattı beni. Döktürmüş yeminle. Oku da, yorumlayalım seninle. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.