Takip Et

Aydın’da su pahalı değil; değerli!

Son zamanlarda inanılmaz toksik taleplerle karşılaşıyorum. O yüzden senin isteklerin ve soruların benim için büyük nimet. Kendi inancı, hayali, isteği, arzusu ve menfaati için beni ortaya atmaya çalışan o kadar çok kişi var ki; anlatamam.

Samimi bir şekilde mağduriyetinden kaynaklı yaklaşanların elbette başımın üstünde yeri var ama çalıştığı belediyede hakkını alamadığı için ortaya hiçbir tepki ve eylem koyamayan ama benden haber yapıp, yazı yazıp gündem yaratmamı bekleyen tatlı su kurnazlarının olması inanılmaz can sıkıcı.

Memnun değilsen; maaşından kesinti yapılan sendika ortalığı ayağa kaldırsın kardeşim. Ne bileyim, belediyenin önüne kendini zincirle, açlık grevi yap, çatıya çık “başkan sözünde durmadan inmem” filan de. Biz de paşalar gibi haberini yapalım.

Sosyal medyada sahte hesap açıp oradan bana bilgi ve belge göndererek meseleni çözmeye kalkmanı azami, “tatlı su kurnazlığı” olarak görüyorum. Yapma, etme, eyleme… İstemiyorsan çalışma belediyede; piyasada iş çok. Gel sana 200 adet gazete vereyim git sat, yarı parası senin, yarı parası benim olsun. Çok daha fazla kazanırsın. Bak Suriyeliler memleketi istila etti, onların yaptığı ve senden beş kat fazla kazandığı işleri yap. İlla belediyede çalışmak zorunda mısın? Sen zorundaysan ben senin kurnazlıklarının oyuncağı olmak durumunda değilim.

Biri de yine korsan hesaptan yazmış; “Aydın’da su çok pahalı, ne olacak bu durum?” diye. Canım kardeşim Aydın’da su pahalı değil; değerli! Kıymetini bil, ona göre yıkan, dökün ve iç…

Ötekisi “Kara Sevda” rumuzlu hesabından, “Menderese kanalizasyon atıkları gidiyor, çevre katlediliyor” diye yazmış. Öyle sandığın gibi kötü bir şey değil bu Kara Sevda, “Ekonomik darboğazda olan çiftçilerimize organik gübre desteği veriliyor, deniz canlılarına da ekolojik yollarla elde edilmiş yem ulaştırılıyor”

Bir kurumun müdürü arıyor, “beni karıştırma da; ne olacak kaldırımlar ve yolların hali, her gün birileri düşüp bir yerlerini kırıyor…” diyor. Müdür bey, yolların bozuk olmasının güçlü yanlarına bak. Trafik kazısı risklerini azaltan bir durum bu, böbrek ve safra taşlarının dökülmesi ile damar yollarının açılması gibi sağlığa faydası da var arabaları sallayan yolların. Düşüp dizi kırılanların beş dakika sonra başlarına gelecek başka bir felaketten korunmadığını nereden biliyorsun?

Çineli olduğunu anladığım ama kimliğini tespit edemediğim diğer bir okur, “otogar çevresinin kokusu ne olacak?” diyor. Kardeşim, Aydın’da güzel kokan o kadar yer var ki; kekik, gargan, papatya vb. bitki ve çiçek kokuları buram buram doğamızda. Sen garajın oradaki kötü koku olmasa, güzel kokuların kıymetini nereden bileceksin? Kötü bir şey değil yani…

Yaz gelmeden sineklerin ve sivrisineklerin çoğaldığından şikayet etmiş, bizim binaya yakın bir yerde oturduğunu yazan ama kimliğini gizleyen bir diğer takipçi. Kardeşim “şehirde sinek ve sivrisinek bereketi yaşanıyor” diye baksana sen olaya. Google sor; “Sinek ve sivrisineklerin doğa ve insanlık için yararları neler?” Sistemde varlarsa muhakkak bir faydaları vardır, bardağın dolu tarafından bak lütfen.

Öbürü de yazmış, “Seçilenlerin devam eden davalar ve soruşturmaları ne olacak?” diye. Ağzını hayra aç kardeşim. Onlar önceki dönemlerinde hataya düşmüş veya gaflete kapılmış olabilirler. Somut bilgi ve belgeler olsa bile seçilenleri mahkum etmek, seçeni mahkum etmek olur. Senin mahkum olmana gönlüm hiç razı değil.

Gördün mü canımın içi, beni nelerle meşgul ediyorlar? Bugün benim sorunlarımı konuştuk, bir sonraki sefer senin sorularını ve isteklerini değerlendirelim. Öpüyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.