Takip Et
  • 30 Ekim 2013, Çarşamba

Vefalı olmak insanlık görevidir

Toplumumuzda vefa duyguları üst seviyelerdeyken yakın tarihe baktığımızda günden güne bu yönünü kullanamaz hale geldiği açıktır. Oysa Müslüman Türk kültürü örf, adet ve inançları vefa temeline dayalıdır.

Sözde gelişen ve değişen dünya düzeni içinde kendimize uymayan ve zırla uydurulmaya çalışılan batı kültürü bizleri derinden etkilemektedir. AB ve Dünyaya insanlık dersi veren bir ecdadım torunları olarak biz onlara Müslümanlaştıracak iken galiba biz inancımız ve kültürümüzden uzaklaşıyoruz.

Ekonomik ve siyasi çekişmelerde bu meseleler de ciddi anlamda topluma yanlış yönlendirdiğini de kabul etmemiz lazım. İnsanlarımıza sürekli hayal ve olmayan ve hiç olmayacaklara ulaşması iç dünyalarına yerleştiriliyor hâlbuki insanın yaşam gayeleri ve hedeflerini doğru olarak onlara aktarabilsek meseleden ülkemiz ve insanlarımız daha çok kazanacak.

Daha önce bir aç yazımda değindim “ Menderesin şehrinde CHP li başkan nasıl olur? Neden olur” diye ve bu konuda “ Partisinden bir adım önde olduğu” için kanaatimi ortaya koydum ve yanlış düşündüğümü de sanmıyorum. Sayın Çerçioğlu’na belki kendi partisi içinde muhalif olanlar vardır ve oluyordur da ancak şehrinde ve ülkende hizmete talipsen sen bir adım önde olmak zorundasın.

Geçtiğimiz günlerde Alparslan’ın heykelini dikerek “ vay be helal olsun” dedirten Sayın Çerçioğlu son olarak birde Eski Belediye Başkanı Sayın İlhami ORTEKİN’İN yangında kaybettiği Eşi Fevziye hanımın adını verdiği koşu yolundaki park daha da anlam kazandı. O park zaten vardı ama mesele vefa olunca daha çok dikkat çekiyor.

Sayın Çerçioğlu açılışlara davet eder ve çoğuna katılma imkanım olmadı ama özellikle bu Fevziye Ortekin adının verildiği parkın açılışına gitmek istedim ama çok ilginç bir şekilde katılma imkanım olamadı neden mi? Gelen davetiyede ki adresten yerin neresi olduğunu çıkaramadım da ondan. Açılışa 1 saatten az kalmıştı, zabıtaya arayıp yeri tam öğreneyim dedim ama zabıta yerine 155 i aramışım daha sonra Belediyeye aradım. Santraldeki arkadaşlara sordum yer neresi diye onlarda 2077 sokak dediler bende dedim ki sokak ismi tamamda yeri tarif eder misiniz dedim o sokak içinde bir yerde dediler ama ben bir türlü öğrenemedim velhasıl nasip değilmiş. Oysa yer hemen işyerime 300 metre mesafede bulunan tren yolu kenarındaymış öğrendik ama açılış zamanı geçmişti.

Sayın Çerçioğlu’na ve bu park meselesinde fikri ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Bir insan gönlü almak ve vefa örneği göstermek çok önemli ki Sayın Ortekin ‘in buna ihtiyacı vardı.

Diğer bir vefa meselesi de bizim Esnaf Odaları Birliğinde gündemde. 34 yıl Başkanlık yapan Sayın Hulusi AKŞİT aldığı bir cezadan dolayı cezaevine girecek olması teşkilatta herkesi olumsuz olarak etkilemiş olmasıdır. Ceza neden aldı? Sorusunu şu ara tartışacak durumda değiliz neden oldu niçin oldu bunu da sorgulama zamanı değildir. Zaman Akşit’in moral ve bu sıkıntılı süreçte yanında bulunma gereği ve zorunluluğu vardır. Ben Sayın Başkana hiç yağcılık yapmadım ve hiç oyda vermedim ama yaşadığı bu sıkıntılı süreç ve devamında her zaman yanında olacağım çünkü bu şehirde yapılan hizmetlerin cezasız kalmadığını çok iyi biliyorum. Teşkilatımız öncelikle seçime kadar mevcut Başkan Vekili Selahattin Çetindoğan ile yola devam etmelidir. Sonrasında kim aday olur? Kim kazanır bunun çokta önemi yok ama öncelikle şu an sayın Akşit’in dediği gibi “bana bir şey olursa seçime kadar Selahattin götürsün” sözünü yerine getirmemiz ona olan vefanın birincisi olacaktır. Birde son olarak bazı gazetelerde çıkan “ AKŞİT kaçtı mı?” şeklindeki haberlere çok üzülüyorum. Akşit neden ve niçin kaçsın ki? Sanırım yakında bu merakı giderir Sayın Akşit. Başta Sayın Ortekin ve Sayın Çerçioğlu olmak üzere bu şehir ve ülke için çalışan herkese Allah sağlık sıhhat ve afiyet versin. Bizlerin görüşleri, ideolojileri farklı olabilir ama biz biriz bu ülkenin insanlarıyız. El ele gönül gönüle aşılamayacak sorunlar yoktur. Allah bizleri vefasız ve menfaatçilerin gazabından korusun.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.