Takip Et
  • 3 Eylül 2014, Çarşamba

Aydın Milli Eğitim’in müdürlerle imtihanı

Müdür atamalarında yaşanan sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Bir yere atanan müdür neredeyse ömrünün sonuna kadar müdür olarak kalıyor ve kurumuna yarardan çok zarar veriyordu.

Müdürlerin yerel idare tarafından 4 yıllığına atanması ile ilgili yapılan düzenleme çok güzel bir düzenleme olabilir eğer yerel kendine verilen bu yetkiyi doğru kullanabilirse... Elbette yerelle baktığımızda sadece süreci MEB’İN yönetip yürüttüğünü de iddia etmemiz mümkün değildir. Doğal olarak siyaset ve hükümete yakın sendikalar ve bazı sivil toplum örgütlerinin etkisi de tartışılmaz yani bu hangi parti iktidar olsa çok fazla değişmez. Yerele verilen bu yetkinin doğru işlemesi ve yarınlarda çalışanla kaytaranın o makam ve mevkilerde olmaması gerektiğini inananlardanım ve bu yetkinin doğru kullanılmasını canı gönülden istiyorum.

İlk kez uygulanacak bu uygulamada elbette bazı hata ve kusurlar olabilir ama bu hata ve kusur makul sınırlar içinde olmalıdır. Eğer halkın gözünde çalışkan, verimli ve başarılı görülen müdürlere de şu veya bu gerekçeyle “Düşük not” bahanesiyle gönderirseniz yani haksızlık ederseniz. İşte bu bize verilen yetkinin baştan kokması anlamına gelir.

İlk kez yapılan bu uygulamanın getirdiği bazı sorunlar kaçınılmazdır. Burada önemli olan en az hata ile bu süreci yönetmektir. Bu konuda ki tüm meseleleri dikkatle takip ediyorum. Konu ile ilgili uygulamalarda ilgili ve yetkililere kolaylıklar diliyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.