Takip Et
  • 11 Eylül 2013, Çarşamba

Özel Kalem: 1 Makam: 0

Aydın Valiliğine atanan Erol Ayyıldız, görevine başladı. Hayırlı, uğurlu olsun. Geçtiğimiz Pazar günü Aydın Marangozlar Odası olarak destek verdiğimiz, ailesi Ordulu kendisi İstanbul’da doğmuş büyümüş bir genç kızımızın Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nu ölümünün 10. yılında Aydın'da anma hayalini gerçekleştirmesi için destek verdik.

Özellikle program ve aile üyelerini, ne aradık neden müdahale ettik. Tamamen bu genç kızın inisiyatifine bıraktık. Zaten ne yapacağını sürekli açıkça söyleyen biridir. Biz oda yönetimi olarak Aydın'da ihtiyaç duyulan taleplerini yerine getirmek için söz vermiştik ve bizden talep edilen salon ve bazı işleri üzerimize aldık ve bunu yerine getirmeye gayret ettik.

İlk garip meseleyi salon konusunda yaşadık, İl Kültür Müdürlüğümüz, salonların bakıma alınacağını ve o tarihte salon veremeyeceklerini bildirdi.

Sonra uygun bir salon aradık ve en iyisi ADÜ salonlarından birisi olur gerekçesiyle Adnan Menderes Üniversitesi'nden (ADÜ) yazılı talepte bulunduk. Fakat aldığımız cevap çok ilginç oldu.

Belirtilen mazeret, tam Merhum Yazıcıoğlu’nun verdiği bürokrasi kavgasının temelini oluşturan nedenlerden biri gibiydi.

ADÜ dedi ki; “Biz kamu kurumu olduğumuz için, o tarih Pazara denk geldiğinden salonu veremiyoruz.”

Bize de "eyvallah" demek düştü.

Gerçi birkaç gün sonra tekrar dönüş yaptılar ve dediler ki; “İsterseniz salon kira bedeli ve Pazar günü görevlendireceğimiz elemanın parasını öderseniz salonu verebiliriz.”

Biz kendilerine teşekkür ettik. Çünkü bu anma etkinliğini Esnaf Odaları Birliğimize ait Toplantı Salonunda yapmaya karar vermiştik ve Birlik Başkanı Hulusi Akşit, “Ne gerekiyorsa, her şey emrinizde” demişti.

Velhasıl salon komedisiyle başladığımız bu anma programının en ilginci ise Aydın Valimizin programla ilgili ne arayıp ne de sormaması oldu.

Valimiz göreve yeni başlamış. Davetiye vermeye gittim, erken olduğu için hem kendisine 'hoş geldiniz' diyeyim hem de programla ilgili kısa bilgi vereyim istedim, ama sağ olsun Özel Kalem Müdürümüz daha sabah saatlerinde "Vali Bey Toplantıda" dedi.

Biz de "tamam o zaman" dedik.

Halbuki davranış ve sözlerinden anlaşılıyordu ki, müdür kararsızdı ve belki de Vali'yi rahatsız etmek istememişti. Orasını tam bilemiyorum, ama ben kendilerine kısaca programı anlattım ve Aydın için önemini aktardım.

Toplantı günü ve birkaç gün önceden davet edilen başta Erzincan, Denizli, Tokat valilerinden mesajlar geldi, katılamıyorlardı, ama mesajlarla cevapladılar.

Ancak ne olduysa, Aydın Valimiz ne programa katıldı, ne de bir Yardımcısını görevlendirdi.

Belki bu kararsız tutumları, programa katılması yüksek olasılık olan Muğla Valimizin de katılmamasına neden oldu.

Peki neden?

Bu bir derin örgüt toplantısı mı?

Kanun dışı bir organizasyon mu?

Veya böyle bir duyum mu aldınız?

Eğer böyle bir duyum varsa, başta bunu şahsıma bildirmeniz gerekmez mi?

Veya en azından Emniyet'ten görevliler gönderilmez mi?

Kısacası Pazar günü toplantımıza Eski ve Yeni Vekillerimiz, oda başkanlarımız ve azda olsa halkımız katıldı. Belediye başkanlarımızın çiçekleri vardı. Olmayan tek şey, Aydın Valiliği'ni temsilen ne bir yetkili ne de iki satır mesajın olmamasıydı. Bu Aydın için çok üzücü bir durum oluşturdu.

Yazıcıoğlu'nun aile üyelerinden Kenan Özcan bey konuşmasında bu sitemi de yaptı. Vali'nin cenazesini getirirken Denizli'den Aydın'a kadar her yerde halkın karşıladığını, ama Aydın merkezde kimsenin olmadığını anlattı ve dolaylı olarak “Bugün de burada Valimiz yok” anlamında sitemde bulundu.

Sonuç olarak elbette bir hata ve yanlış varsa bunun sorumluluğu Sayın Valimizde değil; Vali bey ile aramıza set kurmaya çalışan Özel yetkili Özel Kalemcilerdir.

Yapılan bu hata telefi edilebilir. Yarınlarda devlet desteğiyle ve talimatıyla bir anma organize edilir ve tüm daire müdürleri de zorunlu olarak katılır, hem de salon sorun olmaz.

Valim isterse emir olur, biz istersek demir oluyor.

Benim tek beklentim şudur; varsa yanlış ve kirli bir bilgi, bunu bilmek isterim.

Yok bu Sayın Valimizin bilgisi ve talimatları doğrultusundaysa, buna da “eyvallah, başımız üstüne” deriz.

Bir de eğer Muğla Valimize “Programa biz katılmıyoruz” dediyseniz ve yanlış bilgi gitmiş ise çok değer verdiğim Sayın Hakan Güvençer Valimize bunun iletilmesini isterim.

Ben Sayın Valimizin Aydın'da güzel hizmetler üreteceğine ve yarınlarda adından daha çok söz ettireceğine inanıyorum . Bizim anma programımız başarılı oldu, inşallah sayın Valimiz de başarılı olur. Bu Aydın ve ülkemiz için çok önemlidir. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.