Takip Et
  • 21 Şubat 2018, Çarşamba

Olağan kongreye gidiyoruz

1999 yılında yönetici olarak başladığım 2001 yılında başkan olduğum ve o günden bu yana heyecanla yürüttüğün odamızın genel kurulu 25 Şubat Pazar günü yapılacak üyelerimizi ve tüm dostlarımı genel kurulumuza bekliyorum.

Belki oda başkanlarım şöyle diyebilir! Sen bu yıl hiçbir genel kurula gelmedin? Biz niye gelelim. Bildiğiniz gibi ben Aydın Esnaf Odaları Birliği yönetim kurulu üyesiyim ve yanlış anlaşılan ve yorumlanan konulara mahal vermemek için çok istememe rağmen katılmadım. Genel kurullara katılmamış olmam odalarımıza ve başkanlarımıza sevmediğim anlamına da gelmiyor ama öyle düşünenler olabilir saygı duyarım. 2 aydır yüksek tansiyonla uğraştım doğal olarak yapım gereği bir konuya cevap vermem gerektiği zaman vermezsem rahatsız oluyorum bu konuda katılmam gerektiği halde katılamadığım için başkanlarım ve yönetim kurulu üyelerimiz haklarını helal etsinler. Benim tanıdığım dost olduğum tüm dostlarıma ölünceye kadar seveceğimi herkes bilir. Makamlar gelir geçer biz hep birlikte ve beraberiz. Dedi kodu ve yanlış anlamalara meydan vermemek teşkilata ve makamlara daha çok saygın yapar diye düşündüm ama belki de yanlıştır.

2001 yılında beri heyecanımızı kaybetmeden yürüttüğümüz bu veballi ve yüksek sorumluluk gerektiren görevimizi heyecanımızın bittiği gün bırakabileceğimizi her zaman beyan ettik. Bu görev ve makamlar asla ve asla saltanat yeri değildir. Görev yapan başkanlarımızın büyük bölümü bu işleri yaparken eşinden, işinden olduğu bir gerçektir. Şahsım bu konuda hepsini dengeli bir şekilde götürmek için gayret sarf etmiştir ancak şartlar bizleri çok zorluyor ve zorlandığımız zamanlarda bile sorumluluğumuzu ve yükümüzün hep farkında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Bu vatan ve millete hizmet etmek kazançların en büyüğüdür. Varsın katınız, yatınız, paranız olmasın bu ülkenin bir ferdi olmak bile dünyadaki tüm insanlardan daha şanslısınız demektir. İşte bu bakış açısıyla toplumuza hizmet etmeye çalışırken, ahilik kültürü felsefesine uygun davranmaya gayret ediyoruz ve asla insanlara farklı davranmıyoruz.

Kamu kurumu yanımız ile resmi işlemlerimizi yaparken sivil toplum örgütü yanımız ile şehrimizin ve ülkemizin sorunlarına ve toplum içince farklı düşünceyle yaşayan tüm bireylere (bölücüler hariç) eşit davranarak gerektiğinde yüksek sesle tepki veya destek olmaya devam ettik ve edeceğiz.

Bundan sonra bir seçim daha ya görür ya görmeyiz. İstanbul’da yılın ahisi seçilen Suat başkanımızın onurlandıracağı seçimimize, şahsıma tanıyan bilen tüm dostlarıma ve üyelerimize Pazar günü sabahtan turistik park toplantı salonuna bekliyorum. Allah utandırmasın.

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.