Takip Et
  • 11 Mayıs 2016, Çarşamba

Köyden Birlik Başkan Vekilliği'ne…

12 Yaşında başladığım meslek hayatım 36 yıldır devam ediyor. Karpuzlu'nun küçük bir köyünde doğdum. 5 yıl Kapruzlu’da çalıştım 17 yaşında iken 1984 yılında Aydın'a geldim.

Zor bir köy hayatıyla başlayan yaşamım 5 yıl ilkokula 5 km yürüyerek gittikten sonra, babam, ‘Oğlum seni okutamayacağım, seni marangoz yapacağım’ dedi. Bu kararının ardından 5 yıl yine Koğuk köyüne 5 km 3 yıl yürüyerek, son 2 yıl da motosiklet ile gidip geldim. Yani Allah bana 'Yürü ya kulum' dedi. Yaklaşık 10 yıl her gün sabah akşam 5 km yürüyerek okula ve işe gidip geldim.

Yaşadığım tüm zamanın her gününde her dakikasında, herkesten ve her olaydan bir şeyler öğrenerek geldim ve hala her gün yeni bir şeyler öğrenmek için uğraşıyorum. Bu alışkanlığım, belki de merhum babaannemin 100 yaşında bile kendini yenileyebilmiş olmasından ve hiç okul görmemiş olmasındandır.

Bugüne kadar üzerimde emeği olan çok insan var. Bu değerli insanlarımıza tek tek saymam mümkün değil, ama kiminle oturup konuştuysam herkesin bana bir katkısı olmuştur. Bu anlamda tüm dostlarıma teşekkür ederim.

GÖREV BİZE DÜŞTÜ

1991 yılının sonuna doğru başladığım iş yaşamım, çalışma azmim ve Allah’ın yardımıyla iyi bir noktaya doğru gitmemize vesile oldu. 92 yılında Allah bir de iyi bir eş nasip etti ve 3 dünya tatlısı evladımız oldu. Allah eşimden razı olsun çocuklarımı iyi insanlarla karşılaştırsın.

Yaşam içinde her şey elbette istediğin gibi gitmiyor. 1997 yılının son ayında iş yerim ciddi bir yangın yaşadı ve bir nevi bize maddi olarak ciddi bir zarar verdi, ama bir o kadar da manevi olarak güçlenmemizi sağladı.

İşte bu yangın sonrasında o dönemin Aydın Marangozlar Odası başkan ve yönetiminin hatalı tutumu, bir sonraki seçimde aday olmamıza sebep oldu ve 1999 yılında Kerim Tosun'u başkan yaparak seçimi kazandık, akabinde Kerim Bey başkanlığı sevmedi, bu iş ve görev bize düştü.

2001 yılından bu yana Aydın Marangozlar Odası başkanlığım devam ediyor. Ve yine 2001 yılında bu yana Aydın Denge gazetesinde fahri yazarlığımı sürdürüyorum.

ÇAY İÇMEYE BEKLİYORUM

Süreç içinde AK Parti Merkez İlçe'de, Aydınspor'da, okul aile birliğinde görevlerim oldu ve halen İl İnsan Hakları Komisyonu, Takdir Komisyonu üyeliğim devam ediyor. 2014 yılında yapılan Aydın Esnaf Odaları Birliği seçimine Başkan Selahittin Çetindoğan ile beraber girdik ve kazandık. Başkan vekilliği ile ilgili yapılan toplantıdaki şerhimin arkasındayım ama orada alınan karar gereğince dönüşümlü başkan vekilliği uygulamasına karar verildi ve 13 Mayıs 2016-2017 tarihlerinde Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili görevini yapmaya gayret edeceğim. 2 başkan vekili olduğu için 15 günümü Aydın Esnaf Odaları Birliği'ne ayıracağım ve başkanımızın vereceği görevler ve kabul gören önerilerimi gerçekleştirmek için inşallah görevimi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğim.

13 Mayıs 2016 günü ilk Başkan Vekili mesaimi yapacağım. Cuma günü namazdan sonra vakti olan dostlarımı çay içmeye bekliyorum. Başkan, yönetim kurulumuz ve tüm oda başkan ve yöneticilerimiz ile güzel ve uyumlu bir çalışma yapabilmek için elimden geleni yapacağım. Allah utandırmasın.

Küçük bir köyden buralara gelmemde emeği geçen tüm ustalarıma, dostlarıma teşekkür ederim. Hakkın rahmetine kavuşanlara Allah’tan rahmet dilerim.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.