Takip Et
  • 9 Eylül 2015, Çarşamba

Kürtler uyanırsa vay teröristlerin haline...

Müslümanım. Elhamdülillah.

Türküm, ama ırkçı değilim,

Yörük’üm, vatan haini değilim,

Türk doğmak benim tercihim değildi,

Herkes nerede ve hangi ailede doğacağını elbette seçemiyordu.

Doğduğunuz ülke ve yaşadığınız aile sizi elbette din tercihi konusunda önemli bir etkendir.

İnsanların topraktan yaratıldığını Adem(as) ile Havva Anamızdan bugünlere geldiğimizi (Müslüman'ım)diyen herkes kabul eder. Ülkemizde Doğu, Batı, Güney ve Kuzeyde her yerleşim yerine özgü yaşamsal değerler ve kültürler vardır. Doğu illerimize has değerler ve kültürel yanları batı illerine göre daha tutucu olduğu bilinir idi ancak son dönemde terör ve teröristlerin etkisinden midir, devletin koruyamadığı için midir bir türlü teröre karşı bir eylem gerçekleştirememişlerdir. Elbette bölgenin koşulları ağırdır ama senin ilinde, ilçende, köyünde birileri senin ailenin yaşam biçimini etkiliyor ve yaşam kaliteni zarar veriyor buna karşı devlet tüm imken ve güçleriyle ekonomik ve sosyal projelerle batı ile eşit seviyeye çıkarıyor hatta batıdan çok öndesiniz ama gel gör ki devlet sanki doğu illerinde istenmiyormuş görüntüsü hakim.

Hadi diyelim ki doğu ve güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımız o bölgenin koşullarından dolayı tepki, ses ve eylem yapmıyor? Peki, batı illerimizde yaşayan Kürt vatandaşlarımız neden yüksek sesle ' Devlet bizim, bayrak bizim, asker bizim, polis bizim, doktor benim, öğretmen benim' diyerek haykırmaz? Neden bölgenin dillendiremediği tepki ve eylemleri ortaya koymaz? Yoksa ben PKK’lıyım diyerek yaşamsal menfaat temin etmek midir amaç? Yurt dışındaki ülkelere giriş yapabilmek için benzer yöntemlerin kullanıldığını biliyoruz. Bu ülkede yaşayan hepimizin farklılıklar olsa da benzer yanlarımız çok var.

Geldiğimiz noktada sanki Doğu ve Güneydoğunun sessizliği ' Bölünmeyi ve ayrı ülke hayaline' bağlıyorlar ama uzağa gerek yok yanı başımızda bir Irak var ve geçmişte Saddam denen bir vatandaş idare ederdi ve diğer komşumuz Suriye babadan oğula geçen Kral Esad rejimi ne halde? Irak ve Suriye halkı ne durumda? Şu an ülkemizde iki milyondan fazla Suriyeli neden bulunuyor? Ben eğer sözde Kürdistan'ı kurunca Kürt kardeşlerimizin daha mutlu, daha huzurlu yaşayacağını inansam desteklerim. Ama birçok dostumun da bildiği gibi eğer o bölgede size bir devlet sözü varsa onun temel amacı ' Büyük Ermenistan ve Büyük İsrail' hayalini gerçekleştirebilmek için önce Türkiye Cumhuriyeti Devletini bölmek ve akabinde bölünen o topraklarda kalanlara oradan uzaklaştırmaktır.

İşte o zaman komşu nereye gidecek? Şu an Suriyeliler ve geçmişte Iraklıların sığındığı Türkiye'ye gidebilirsiniz başka ülke sizi anlamaz. İşte bundan dolayıdır ki Türk ve Kürtler kardeştir ve birbirine muhtaçtır.

Hükümeti sevmeyebiliriz.

Yönetimde sorunlar olabilir.

Ama bunların hiçbiri şehirleri yakıp yıkma hakkı vermez. Devletin öğretmenine, doktoruna, asker ve polisine kurşun sıkılmaz. Eğer bunlar zarar görürse ve gölgenin ekonomik gücü olacak yatırımlarını yapan iş makineleri yakılır yıkılır ve buna sizler sessiz kalırsanız o bölgeye ne yatırım gelir, ne doktor ne öğretmen gelir. İşte belki de birileri bunu istemediği için bunları yapıyor olabilir.

Oradaki çocuklar eğitimsiz, İnsanlarımız sağlıksız kalırsa o zaman 'nerde bu devlet' demeniz bir şey ifade eder mi?

Yazıyı yazdığım tarihte 16 şehidimiz var. Belki yayınlanıncaya kadar artabilir de. Geçmişten günümüze bu devlet için can veren milyonlarca şehidimiz var ve olacak. Tarih boyunca benzer terör yöntemiyle devletimiz mağlup edilememiştir ve asla mağlup olmaz. Bu saldırılar artar ve şehir ve sokaklar daha güvensiz hale gelir ise devlet daha büyük operasyon yapar. Bu bütün devletler için böyledir. Meselenin kısa yoldan bitmesindeki en büyük etken sizlersiniz. Terör ve terörist faaliyetlere katılan çocuğunuz olsa bile sahip çıkmayacaksınız. Ve devletinize sahip çıkacaksınız ki yarınlarda ülkemiz daha güçlü daha mutlu olsun. Terör korkusu olmasa o bölgeye yılda kaç kişi gezmeye gelir hiç düşündünüz mü?

Kürtleri kandırdığını sanan bu örgütün gerçek amacını bölge halkımız anlar ise bu teröristler kaçacak delik arar. Yok biz anlamaz isek bizler yaşadığımız şehirlerde korkarak yaşarız acaba nereden bir kurşun gelecek diye.

'Böleceğim' diye dağa çıkanla ' Böldürmem' diyen aynı safta olamaz. Kürt, Türk kardeştir ayrım yapan kalleştir, diyerek vatan ve millet uğruna can verenler bu ülkenin ebedi sahipleridir ve elbette şehitler ölmez bizi izliyorlar. Haydi hep birlikte ve ev işyerlerimize bayraklarla donatalım ve tek vatan, tek bayrak, tek milletiz diyelim inanın o zaman hiç bir şey yapmamıza gerek bile kalmadan meselenin kendiliğinden yok olduğunu göreceksiniz.

Lütfen şehitlerimize bir Fatiha okuyabilir misiniz?

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.