Takip Et
  • 10 Ağustos 2016, Çarşamba

Memleket için yanıp tutuşanlar var

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni her ne kadar yemek, içmek ve bölmek isteyen varsa onlardan çok be çok ‘’Vatan bölünmez’’ diyenler var.

Geçmişten günümüze halk nazarında kabul görmüş her parti ile iyi diyalog ve samimiyetten yana oldum. Her defasında dedim ki ‘İktidar da hangi görüş ve parti olursa olsun halkın tamamını kucaklamalıdır. Bu yaşam biçimi ve felsefeme zaman zaman ‘ bak şuna yakın’ veya ‘dün şuna yakındı bugün buna yakın’ gibi eleştiriler aldım ve hiçbir zaman bu eleştirileri dert edinmedim. Herkesle iyi olmanın vatan ve millet ile iyi olmak anlamına geldiğini savundum ve öyle yaşamaya devam edeceğim.

Çünkü bu ülkeye sahip çıkacak, bu devleti devlet yapan ülkücü, solcu, dindar, laik anti laik, Alevi, Sünni, Kürt, Türk dediğimiz insanlardır. İnsanlarımızın birbirine düşman olması için değişik zamanlarda değişik olaylar ve cinayetler işlenir bu memlekette ve öyle bir zamanda olur ki bu o ortamda tek suçlu karşı taraftır. Dolayısıyla yakın tarihe baktığımızda hala gizemini koruyan olay ve cinayetler vardır; Sivas madımak, Başbağlar katliamları Uğur Mumcu, Eşref Bitlis, Muhsin Yazıcıoğlu, vb çok sayıda olaylar vardır ve her olay olduğunda ortam karşı tarafı suçlamak için müsaittir.

İşte bu oyunları bitirmenin tek yolu, el ele vermektir ve karşı görüş ve yaşam biçimi yaşayanlarla hayatın içinde müştereklerde uzlaşmaktır. Biz millet olarak her şerde bir hayır ararız ve yaşadığımız şu zor dönemde yine bu özelliğimiz kirli oyunları şimdilik kırdı.

Şimdilik diyorum çünkü puslu ve gizemli çok soru ve olaylar yaşadık. Yarın birileri çıkıp bu süreç içinde yine nifak sokabilir ve bugün dost olanlar yarın kavgalı olabilir. İşte bundan dolayı yakaladığımız dostluk ve birlik ve bu toplumun sivil toplum örgütü liderleri işinden, eşinden fedakârlık yaparak başkanlıklarını yürütüyorlar ve seçimle işbaşına geliyorlar. Bunlar devletin maaşlı memurları değildir.

Her ne kadar bazıları yeterince maaş alabiliyorsa da büyük bölümü kendi kazandığı imkânlarla bu işi yaptığı için hak ettiği saygıyı herkes göstermelidir.

Seçilmiş insanları sevseniz de sevmeseniz de yasal süresi boyunca o kurumun değişmez temsilcisidir. Eğer çürük elmalar var diyorsanız ki her kurumda olabilir sonuçta insanın olduğu yerde mümkündür, o zaman o çürük elmalara mesafe koyun.

Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası, Aydın Borsa, Aydın Esnaf Odaları birliği ve diğer odalar bu vb etkinliklerde mutlaka ön planda olmalıdır.

Demokrasi mitinginde ortak kararlar alıp ortak meydanlarda olan herkese yürekten teşekkür ederim. Yaşam içinde görüş ayrılıklarımız ve farklılıklarımız kavga nedenimiz değildir. Aksine bunu doğru yönde kullanabilir isek bu bizi daha güçlü kılacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.