Takip Et
  • 3 Nisan 2019, Çarşamba

AK Parti Savaş’ı sonradan kaybetti

Geçtiğimiz aylarda yazdığım bir yazıda bahsetmiştim. Aydın Milletvekilimiz ve KİT Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Savaş için ayrı bir değerlendirme yazacağım diye.

Aslında Sayın Savaş daha Aydın'da yokken kaybedilmişti Aydın'da seçimler. Sayın Ortekin’in AK Parti Aydın Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi ve akabinde partiyle kavgası ve Aydın'da ben yaparım; ben yaptırmamla başlayan bir sürecin sonucunda parti içinde partiyi kendilerine biat etmeyenlere dışladıkları günden bu yana Aydın'da yüksek oranlı bir seçim sonucu almamıştır AK Parti.

Ne büyük tesadüf ki son seçimde Muğla Belediye Başkan Adayı olan ve kaybeden sayın Hıdır da koardinatör olduğu dönemde yaşanan sorunları görmezlikten geldiği için Aydın'da AK Parti'nin bu duruma gelmesinde pay sahibidir. Elbette daha çok sorun vardır ve özellikle Aydın'a Aydınlıların yönetmediği kurumların halka yabancılaştığı bir süreç yaşanmaya devam ediyor.

İşte bu sorunların arasında Aydın'da hizmete talibim diyerek ortaya çıkan Topuklu Efe seçilmiş ve AK Parti'nin yapması gerektiği halde yapmadığı birçok halka direkt dokunan hizmeti yaptığı için yeniden seçilmiştir.

İşte bu karmaşalı ortam devam ederken Aydın'a bir umut olarak hemşerimiz Savaş ortaya çıktı ve ilk Aydın'a geldiği dönemde, hatta ilk aday olduğu büyükşehir belediye başkan adaylığında başarılı bir süreç yaşamış idi ve bu dönem defalarca uyardım; dedim ki "AK Parti Savaş’ı kaybetmedi aksine kazandı. Bundan sonra Aydın için bir umut ve yöneten ve yönlendiren olacak ama inşallah parti içindeki sadece kendi menfaatlerini düşünenlerden kendini uzak tutabilirse" demiştim. İşte geldiğimiz noktada o yılların birikimi ve Sayın Savaş’ı dar alanda kısa paslarla seçimi kazanacağını inandıranlar aslında Savaş’a bir nevi zarar vermeye devam ediyorlar.

Şunu tekrar not edeyim partiler kendi içlerinde alternatif olabilecek insanları harcamaktan vazgeçmelidir. Birileri bu adam ileride bizim önümüze geçer diye birini yok ediyor ve zarar veriyor ise hem alternatif adayınız olmaz hemde o tür insanların etki alanlarındaki oyları asla alamazsınız. Bu özellikte 100 dostun olsa 100'er kişiye etki yapsa alacağınız oy ortadadır. Oysa sadece kurumu ve kendi şahsi menfaati için methiyeler düzen; abi sen kralsın, ağasın diyenler işin o yönüne geldiğinde eşinin bile sözünü tutmadığını kendisi söyler ama para ve makama gelenleri adam sananlar bu hatayı her zaman yapmaya devam ederler. Aydın AK Parti seçimi kaybetmiş olsa bile Aydın ve Aydın halkı için her zaman faydalı hizmetler verecek güç, kuvvet ve bilinçte bir insandır sayın Savaş. Nitekim seçim sonrası yaptığı açıklamada bunu teyit etmiştir ayrıca. Sayın Çerçioğlu da bu konuda bir çağrı yapmıştır. Ben bu aşamadan sonra Çerçioğlu ve Savaş’ın ara ara bir araya gelip Aydın için yapılacak yatırımlarda işbirliği yapmalarının yarınlarda hem Aydın hem ülkemiz hem de kendi siyasi gelecekleri için önemli olduğuna inanıyorum.

İlçelerde yeni seçilen Cumhur İttifakı belediye başkanları ve büyükşehir meclis üyeleri de geçmişteki kötü alışkanlıktan vazgeçmeli ki Aydın daha çok hizmet alsın.

Aydın Seçim Sonuçları nasıl?

Aydın'da iyi başlayıp kötü bitiren Nazilli Başkanımız Haluk Alıcık beni şaşırttı. Diğer taraftan kaybeden Karpuzlu, Koçarlı, Bozdoğan, Karacasu başkanlarımız çok sürpriz sayılmaz, bu ilçelerde seçim çalışmaları zor. Her yerde zor ama orada herkes herkese oy vereceğini söylediği için başkan adayı bunu çözebilmelidir, aksi halde sonuç değişir. Seçim önü şahsıma sordular Efeler, Kuşadası, Didim, Söke, Germencik, İncirliova, Çine ve Yenipazar ne olur diye? Hepsini CHP alır demiştim nitekim yanılmadım.

Diğer taraftan Köşk sonucu sürpriz diyebiliriz. Çünkü orada da sayın Veli kazanacak gibiydi. Ama dağ köyleri sanırım sonucu belirledi. Sultanhisar, Kuyucak çekişmeli olsa da Buharkent’te mevcut başkanlar alır öngörüm gerçekleşti. İlçelerde halkla diyalog önemli. Bir de insanlarımızın neden anladığını iyi bilmek gerekir. İşte bu konuyu çözenler sorunu az hasarla atlatıyor.

Sonuç olarak ülke genelinde klavye kahramanları seçimin sonucuna etki edemediği, yerele yabancı ve yereli bilmeyenlerin adaylığı tutmadığı ortaya çıktı. Ayrıca seçilenlerin yargı kararı olmadan görevden alınmasının yanlışlığı, yandaş medyanın etkisinin olmadığı, muhalif olanların söylediklerinin önemli olduğu açık ve net olarak ortaya konmuştur.

Kimseyi eleştiriyor diye "hain, terörist vs" suçlamalar yapmayacağız ki ve dünyanın dikkatini çeken sayın İmamoğlu’nun üslup ve tavrının önemli olduğu artık tartışmasız bir durumdur. Bundan sonra siyaset böyle şekillenecek aksi halde kaybedeceğiz.

Başta Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarımız, İlçe Başkan adaylarımız, meclis ve muhtar adaylarımızın tamamına medeni cesaretleri ve halkımıza hizmet etme arzularından dolayı tebrik ediyorum. Kazanan ve kaybeden herkes kazanmıştır. Kazanan şımarmayacak, kaybeden küsmeyecek ki yarınlar hemen geliverir. Yanlış yapanın kaybetmesine 5 yıldan az kaldı…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.