Takip Et

Büyükşehir yolları metrosuz mu olacak?

Büyükşehir Belediye başkan adaylarımızın şu ana kadar açıkladıkları projelerin içinde çok iyi çalışılmış ve gerçekleşir ise güzel projeler var. Vatandaşlarımız zaten çok fazla da projeye önem vermiyor gibi bir görüntü var çünkü halkımız diyor ki ben şu aday veya bu partinin taraftarıyım ne derse doğrudur, hiçbir şey yapmasa da oyumu o parti veya adaya vereceğim?

Bu yanlış strateji belki adayların işini kolaylaştırıyor gibi görünebilir ama bu halk bir gün yine verdiği desteğin tersine “ ben sana kayıtsız şartsız destekledim, sen ne yaptın” diyerek sizi bir anda silebilir. Dolayısıyla siz halkımız projelere önemsemiyor algısına kapılmayın olması gerekenleri yapın.

Büyükşehir adaylarımızın ulaşım konusundaki projeleri benim çok dikkatimi çekmedi yani “ Hızlı Teren” “Metro” “ İlçeler Arası Belediye Otobüsleri” bugüne kadar gündemde çok yer bulmadı.

Oysa günümüzde en önemli mesele ulaşım ve iletişim. Biz Aydın’a uygun bir ulaşım planı ve stratejisi uygulamak zorundayız. Doğru bir ulaşım planı bizim köylerimizi ve şehri merkezlerimizin korunması ve gelişmesine sağlar belki en önemli kazanım dünyanın en verimli ovalarına bina ekmeyi kısmen bile olsa durdurur.

Buharkent’ten Didim’e, Karacasu’dan, Kuşadası’na hızlı bir ulaşım projesi kısa sürede çözülebilir. Yılın büyük bir bölümü sıcak olan bu bölgede insanlar araç kullanmadan hızlı ve düzenli bir ulaşım araçlarıyla ilçeler arası gidip gelebilir. Yani sabah evinden çıkıp Didim’de denize girip akşam evine dönebilir? Ayrıca Karpuzlu hatta Milas Güllük limanına bağlanan bir tren yoluna da ihtiyaç vardır. Ulaşım sadece insan taşımayla sınırlı değil. Yük taşımada da çok önemli duruma gelmiştir.

Eğer Aydın ulaşımda aklını kullanır ise Denizli ve İzmir arasında sıkışıp kalmış yakıştırmasından da kurtulur çünkü İzmir merkezde insanlar işe gitmek için 2 saat zamanını trafikte harcarken bizler şehir merkezin de yaşayanlarla aynı mesafede olmuş olacağız. Yani İzmir ve denizli Aydın’ın bir semti gibi olacak.

Büyükşehir adaylarımızın varsa bu konuda bir projesi özel olarak inceleyeceğim. Eğer yoksa lütfen bir an önce plan ve programınıza alın buna gerçekten ihtiyacımız var. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.