Takip Et
  • 13 Mart 2013, Çarşamba

Sen sigarayı bırakırsan dünya bırakır!

14- 15 yaşından bir ay öncesine kadar çok severek içtiğim ve bıraktıktan sonra ne kadar bana zarar verdiğini anladığım sigaradan sanırım kurtuldum. 

Günlük ortalama 3 paket sigara alıyordum ve genelde bitiyordu. Sigara bırakma kampanyalarına çok kızıyordum hatta sigara bıraktırmak için telefonla arayanlara da çok ters cevap verip kapatıyordum ama ne olduysa sigaranın maddi ve manevi zararlarına iyice bir hesap yaptım ve bırakmamın doğru olacağını düşünerek kendime bir alt yapı çalışması yaptım. 

Yıllar önce çok değerli bir dostum “ Süleyman Sigarayı bırak” derdi bende yaa abi bırakamıyorum. Derdim. O bir süre sonra yine söylerdi “ Süleyman sigarayı bırak deyip Erkek adam sigarayı bırakır” tahrikini eklerdi ama ben güler geçerdim.

Sigarayı evde de içiyordum evimiz rahat bir ev ama yine de içerdim ama şimdi ne kadar kötü koktuğunu anladım ama tiryakinin derdini tiryaki anlar ondan kopmadan da sanırım anlaşılmayacak bir mesele bu.

Sigara içilmeyen evde oturmaktan ve toplantılarda salonlarda sigara içememekten çok rahatsız oluyordum.

En son verdiğim karar gereği bir hafta ön hazırlık yaparak bazı kendimce kesin şart ve kurallar koyarak karar verdiğim sigara bırakma kararına uygulamaya başladım ve yaklaşık 20 samimi dostuma sordum “Ben sigarayı bırakmak istiyorum, bırakabilir miyim?" tamamının cevabı şu oldu. “Sen sigarayı bırakırsan dünya bırakır” cevabını aldım. İşte bu cevabı aldıktan sonra kendimce dedim ki “ ülen akıdeş sen bu gada itibarsızmısın” dedim ve karar verdim bu arakdaşların itibarını kazanmaya ve böylece çok sevdiğim arkadaşımın kızının nişanını milat kabul edip 1 ayı aşkın süre önce sigaraya bıraktım.

Gerçi bazı arkadaşlar “ sigara bırakılmaz ara verilir” diyorlar ama ben sanırım o sınıfa girmiyorum çünkü benim 10 dakika bile sigara içmemem beni rahatsız ediyordu ama şükür a aydır hayatımdan çıktı ve ben çok rahatım.

Hiç yardım talebim olmazdı ama sigara bırakma kampanyası yapan bir siteye birkaç soru sordum onlarda cevaplamadılar aslında onlar orada hiçbir işte yapmıyorlardır ama belki de onlarda o ara sigara içiyorlardır neyse kimseden ve hiçbir ilaç vs almadan bu sürecin sanırım zor tarafını atlattım inşallah bir daha içmem.

30 yıla aşkın bir süre çok keyifli bir arkadaş olduğunu düşündüğüm sigarayı içenlere de en iyi anlayacak olan yinede benim. Halen daha sigaraya yapılan zamları protesto ettiğimi de belirtmem gerekiyor. Çünkü sigara içen insana içme kardeşim deme hakkı kimsenin yok çünkü içiyor ayrıca artık bizleri Türk tütünleriyle tekrar tanıştırın cavırın tütünü girdiğinden beri daha çok içiyoruz biz bu sigaraya dolayısıyla içene ve içmeyene saygı gösterelim. İnşallah sizde bırakırsanız dünya bırakır.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.