Takip Et
  • 20 Aralık 2017, Çarşamba

Karpuzlu Kaymakamlığı devlettir, adaleti sağlamalıdır (2)

Karpuzlu Kaymakamımız Burak Çimşir göreve yeni başladı. Hayırlı olsun ziyaretine zaman fukaralığım nedeniyle gidemedim ama en kısa sürede gideceğim.

Sayın Kaymakamım Burak Bey bu yazı 4 Ekim 2017 tarihinde yayınlanmış yazının devamıdır.

 

Kaymakam bey köyünüzü düşünün Babanızın evinin önüne 20 yıldır akan içmeye yetecek kadar bir su geliyor. Bir gün köyünüze biri ev yapıyor ve babanızın evine akan su borusunu keserek ‘ su okulun önüne akacak’ diyor.

Kanun ve nizama uyan ve devletin adaletine güvenen babanız kavga etmek yerine ‘devletine gidip dilekçe veriyor, hakkım gasp edildi hakkımı koruyun’ diye

Kaymakamlık bir görevli gönderir ve görevli köye gittiğinde köye yeni gelen ve miras hakkı olmayan kişinin bağırma ve sindirmesine yenik düşerek su köy meydanına akıtılsın kararı verilir. Şikâyetçiye imza attırılır. Ve haklı olan suçlu durumunda düşer.

5 mirasçısı olan zeytinlikte 4 mirasçı suyun köy meydanına akmasını istemiyor. Ayrıca yasal olarak ve yerel usullere göre paylaşılmış sınırı ve ağaç sayıları belli olan kura ile paylaşılmış yer Mehmet ALGÜN’E aittir. Mehmet ALGÜN’ÜN ‘satış senedi geçersizdir’ diyen yetkilinin hiç yetkisi kalmayana mal sahibi gibi davranmasını anlamak mümkün değildir.

Köyde yapıldığı söylenen tutanak veya rapor bize ulaşmış değildir. Hala tebligat yapılmamıştır.

Bir vatandaşın kendi imkânlarıyla getirdiği suyu 20 yıl sonra köy meydana akıtmak ve boruları ve su getirme maliyeti tamamen Muharrem AKIN’a ait olan bu su, şu haliyle içenlere helalmidir?

Efendim biz kararımızı verdik gidin mahkemede çözün işinizi der iseniz ‘ devlet mağdur olanı daha çok mu mağdur etmesi gerekiyor?’

Devletimiz mahkeme yüklerini azaltmak için arabuluculuk sistemini kurarken bizlerin böyle işlerle mahkemelere meşgul etmemiz doğru mu?

İnsanlar hata yapabilir. Hataları düzeltmek ve kabul etmek hatayı yapanı yüceltir hele bu hatayı yapan devlet yetkilisi ise devleti yüceltir.

Sayın Kaymakamım senden özel bir ricam var. Babamlar devlete ve kanuna karşı çok saygılı ve ne derseniz evet, tamam diyen insanlardır. Lütfen bu mesele ile ilgili son durum ve yazılı çizili ne kadar belge var ise bir kopyasını rica ediyorum.

Aynı durum sizin başınıza gelse ne yapardınız?

 

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğüne Çağrımdır.

Aydın Efeler Mesleki Eğitim müdürümüz neden açığa alındı?

Lütfen bu konuda tarafıma bir bilgilendirme yapılır ise yanlış bir açıklama ve yazı yazmamış olacağım. İnşallah açığa alınma nedeni duyduğumuz gibi değildir.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.