Takip Et
  • 14 Ocak 2015, Çarşamba

Yeni yıla hızlı başladık. İnşallah bereketli olur…

Efeler Belediye Başkanımız Mesut ÖZAKCAN Sanayimize ziyaret etti.

Seçim önü sanayide sanatkârlarımızı ziyaret ederken Sayın Özakcan’a “ seçimden sonrada gelecek misin ” tepkisi veren Oda üyelerimizden Özgün ÖNDER’i ziyaret etmek isteyen Başkan bu vesileyle hem şahsımı hem de 2. Özlem ve 3. Sanayideki esnaf ve sanatkârlarımızı ziyaret etti. Başkan, ekibi ve esnaf ve sanatkârlarımız çok hoş ve verimli bir gün geçirdi başta başkan olmak üzere herkese teşekkür ederim.

Aydın İl Emniyet müdürümüze ziyaret ettik.

2014 yılı bizler açısından ve doğal olarak emniyetimiz açısından seçim yılı oldu ve çok yoğun geçti. Tam o karmaşanın arasında ilimize gelen İl Emniyet Müdürümüz Adnan TAŞDAN’I makamında ziyaret ettik. Sayın Müdürümüz ile işyerlerinde yaşanabilecek olumsuzluklarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Zaten Aydın sanayi sitelerinde emniyetimizle ilgili çalışmalar düzene girdi artık herkes görevini biliyor. Görüşmede önemli bir konu dikkatimi çekti. Park yasağı olan yerlere park edilmesi ve uygulamalarda “polisimize karşı olumsuz yaklaşım”

Herkes biliyor ki Aydın ilinin tamamında asker ve polise karşı insanlarımız saygılı ve duyarlıdır. Son dönemde bu konuda bir sıkıntı var ise bu sıkıntını nedenlerini ortaya koymak lazım. Bir kere şunu bilelim 1 milyona aşan il nüfusumuzun en az 300 bini dışardan gelen göçlerdir. Bunun yarattığı sorunlar ve bundan sonra alınması gereken önlemlerin alınması gerekmektedir. Kanuna uyanlarla kanuna uymayanları devlet idaresi ayrıt etmeli ve herkese hak ettiği davranışı sergilemelidir.

Karpuzlu Tepecik Tuğla maçı güzel bir örnek oldu.

Hangi takım galip gelirse neredeyse “ şampiyon” diyebileceğimiz bir final maçı oynanacaktı. Doğduğum şehrin takımıyla yıllardır beraber çalıştığımız ve dostlarımızın takımı Tuğla ile doğduğum şehrin takımının maçına gitmeyecektim ama Tuğla Başkanımız Ertan KAYA ve Karpuzlu belediye Başkanımız Tuğrul OZAN ile görüştüğümde anladım ki her iki takım yönetici ve taraftarları “ kim galip gelirse tebrik edeceğiz iş bu noktaya geldi hak eden kazansın” sözlerinden sonra gittiğim maç gerçekten dostluk ve hoşgörü içinde olması gerektiği gibi bir maç oldu. Elbette ufak tefek şahısların tasvip etmediğimiz davranışları oluyor bunu da zamanla kırabiliriz diye düşünüyorum. Her iki takım yöneticilerine, oyuncularına ve maça gelen her iki takımdan yüzlerce seyirciye teşekkür ederim.

YENİ BÜYÜKŞEHİRDE SİVİL KAPESİTE PANELİ

Büyükşehirlerde STK’ların önemiyle ilgili bir panel vardı. Ben baştan sona takip ettim ve gerçekten faydalandım ve toplantıda gördüm ki Aydın Marangozlar Odası yönetimi olarak olması gerekenleri yapıyoruz. Yine gördüm ki sadece eksiğimiz “para” ama paranın da her şeyi satın alamayacağını biliyoruz. Toplantıya katılım çok fazla olamasa da normaldi sadece normal olmayan soğuklarda yapıldığı için belki normal olmayan soğuklara hesaplayamamış Hidayet sayın toplantı salonunun bir türlü ısınmayışı ve Büyükşehir ve Efeler belediyemizin temsilinin sağlanmamasıdır. Belki toplantıya organize edenler “ biz çağırdık gelmediler” diyebilirler ama bu onları kurtarsa da sonuç olarak çok başarılı bir toplantı yaptık diyemeyiz. Eksiklere rağmen çok faydalı bir toplantıydı ben yine de düzenleyenlere ve panelist hocalarımıza teşekkür ederim. Bir sonraki daha güzel olur inşallah.

Aydın’a Ömer ‘in adaleti gerek..!

Aydın AK parti uzun yıllardır kendi içinde bazı sorunlar yaşar durur bu belki kamuoyuna çok yansımaz çünkü partinin adaylar konusunda demokratik olmayan bir yöntem uyguladığını herkes söyler eleştirir durur. Özellikle son ilçe seçimleri ve birkaç seçimdir istediği sonucu alamayan AK Parti bu seçim için yeni bir ekip kurdu ve o şekilde genel seçimlere katılacak. Saadet ve Has Parti'iden tanıdığımız Ömer ÖZMEN AK Parti il başkanlığına aday gösterildi ve elbette başka aday çıkmayacak.

Bugüne kadar siyasette her partiden arkadaşlarla iyi diyaloglar kurmaya çalıştım ve belki de bende en çok olumlu iz bırakanlardan biridir sayın Özmen işte bu noktada diyeceğim odur ki keşke 10 yıl önce gelseydi neden keşke diyorum inşallah Ömer beyi bekleyen birçok sorun karşısında yıpranmaz ve Hz Ömer adaletiyle Aydın ve ülkemize hayır hizmetlere vesile olur. Başarılar dilerim.

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.