Takip Et
  • 17 Ocak 2018, Çarşamba

Aydın siyasetinde değişim..!

Son yıllarda siyasette iç çekişmeler ile en çok kaybeden şehir olduk. Elbette genel siyasetin bir yansıması oldu ama yereldeki siyasetçilerimizin payı yok diyemeyiz.

Buna aslında akıl tutulmasına dur diyoruz da denilebilir.

Burada öncelikle an itibariyle göreve başlayan AK Parti İl Başkanı Ahmet Ertürk, Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, CHP İl Başkanı Ali Çankır, Efeler İlçe Başkanı Barış Altıntaş, MHP İl Başkanı Levent İlter, Efeler İlçe Başkanı Tamer Şengezen ve İyi Parti İl Başkanı Recep Taner ve Efeler İlçe Başkanı Pınar Öncer Tütüncüoğlu.

İşte bu isimler içinde sadece MHP İl ve İlçe başkanımızla ilgili bir yakın tanışmamız yok. Diğer taraftan bu isimlerin yanı sıra diğer Saadet, Vatan, BBP gibi partilerimizin hepsi sanırım siyasetin doğru gitmediğinde hemfikirdir. Dolayısıyla bu günden sonra aydında siyaset daha seviyeli, aydın ve ülke menfaatlerinde ortak hareket etme imkânı bulacağı ümidimiz az da olsa oluştu.

Biz Aydın'da genel siyasette yaşananları bir kenara bırakarak Aydın ve Aydın halkının menfaatine olan her plan ve projede hep birlikte yer alabilmeliyiz. Özellikle AK Parti Efeler İlçe Başkanları Barış Altıntaş ve Çağatay Gülaştı’ya daha çok görev düşüyor. Elbette bu iki partimizin il başkanı sayın Ertürk ve Çankır’a 1. derecede görev düşüyor ve benim tanıdığım bu başkanlar bunu başaracak donanımda arkadaşlarımız.

Hatırlar isek yakın da İstanbul’da CHP'li başkan içişleri bakanı ile fotoğraf paylaştı diye yakın geçmişte Aydında Özlem Çerçioğlu Cumhurbaşkanını karşıladı diye bir sürü tartışma olmuştu. Aslında olması gereken normal bir durum anormalmiş gibi tartışma konusu olması bu samimiyeti neden özlediğimizin göstergesidir.

Aydında bir diğer özellik de şudur her partinin karşı partinin oyuna ihtiyacı vardır. Yani siyaseten de bu konu ciddiye alınması gerekmektedir.

Kritik seçimler öncesi oluşan bu yönetimleri elbette beğenmeyen eleştiren olacaktır. Aksini ortaya koymak bugünkü siyasi yapı içinde mümkün değildir. Yetkili dostlarımızın insana insan gibi bakmaları bu benim şu senin partili ayrımı yapmaksızın hizmet etmeleri yarınlarda başarılı olmalarını sağlayacaktır. Yakın çevrenizde size sürekli kendine yakın tutmaya ve makamlardan ve güçten nemalanma adına particilik ve taraftarlık yapanlara çok bağlı kalmayın. Eğer aydında oyunuzu artıracaksınız mutlaka karşı tarafın oyuna ihtiyacınız var. Bunu unutmayalım.

Seçimler öncesi görev alan herkese görevinde başarılar dilerim. Aydın ve Türkiye kazansın. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.