Takip Et
  • 20 Mayıs 2015, Çarşamba

Her şey olur bu şehirde...

Yeter ki yapmak isteyelim. Eğer biz bu şehirde bir şey olacak dersek mutlaka olur. Şehrin güçleri bir araya gelirse bu daha kolay olur/oluyor.

Geçtiğimiz Cuma günü Aydın Esnaf Odaları Birliği öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz Aydın Kent Meydanında odalarımız ve üyelerinin yerel ürünlerinin sergisinin ilkini yaptık ve herkes tarafından başarılı görülen bir çalışma oldu ve bu bir sonraki benzer çalışmalar için hepimize güç verdi.

Eğer meydanda yaptığımız etkinliğimize biz AYESOB olarak yapacağız demeseydik, hiçbir şey olmayacaktı. Yapacağız diye ortaya çıktık ve başta Aydın Valiliğinde yapılan Ahilik Haftası Kutlama Komitesi olarak yapılan toplantıda AYESOB'un bu etkinliği yapabileceği fikrini ortaya koyduğumda destek olan komite üyelerinin desteği ile başlamıştır. Akabinde bu meseleyi ilettiğim Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanımızın bu konuda gerekeni yapalım talimatı ve şahsıma verdiği yetkiyle başladığım çalışmanın bir sonraki aşaması Aydın Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak işbirliğiydi.

Böyle bir etkinlik ilk kez yapılacağı için hazırlık, yazışmalar ve nasıl ne şekilde olacağını yazıya dökmek ve izah etmek çok basit bir iş değildi nitekim bu süreçte Büyükşehir Belediyemizin ilgili çalışanlarıyla defalarca görüştük ve Sayın Başkan ÇERÇİOĞLU'na ulaştığında onay aldık. Akabinde 15 Mayıs tarihi Miraç kandiline rastladığı için Meydanda ihtiyaç olan Stant çadırı yetersiz gelince bu kez Efeler Belediye Başkanımız Mesut ÖZAKCAN'ın kapısını çaldık ve sağ olsun hemen ihtiyacın dışındaki çadırları tarafımıza verdiler.

Bunları yapıyoruz iyi güzel de birde esas olan kendi ad ve namlarına çalıştığımız oda başkan ve yönetim kurulu üyelerimizin katılımınız sağlamak gerekiyordu ve nitekim kendi teşkilatımızda il genelinde olduğu için neredeyse her odamıza tek tek izah ettik ve sonuç olarak 24 kuruluş toplamda 35 standımızı doldurdular ve bizim meydana kurduğumuz stantlar boş kalmadı işte yukarıdan aşağıya doğru oluşan bir işbirliği ve herkesin bir katkısı olunca meselenin çözümü kolaylaşıyor.

Ben şahsım olarak baştan sona süreci yönettiğim için çok ders çıkardım ve ciddi bir tecrübem oldu. Ölmezsem ömrüm olursa yine yeni bir şeyler öğrendim. Bu ayrı bir konu ama esas olan şudur. Eğer Valilikte böyle bir fikir ortaya koymasaydım ve toplantıda bize negatif bir yaklaşım olsaydı bu ilk etkinlik başka bahara kalacaktı oysa biz o kadar kısa bir süre olmasına rağmen gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin bundan sonrası daha kolay olacaktır. Eğer bu etkinliği tek bir kurum üstlenseydi inanın hem maliyet çok fazla olurdu hem de sahiplenme bireyselleşirdi oysa meydan da yapılan bu etkinliğimize katkı sunan o kadar çok insanımız oldu ki herkes hem katkı yaptı hem de mutlu oldular.

Sabah 07.00’den gece 24.00’e kadar etkinliğin gerçekleşmesinde ses sistemini kuranlar, çadırlarımızı kuran Büyükşehir ve Efeler Belediye ekiplerimiz, Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi folklor ekibi, Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçıları, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bayan Mehteranı, Atatürk İş Okulu Müdürümüz Ali ŞAHİN ve Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmeni Mehmet ÇAĞDAŞ ve sesiyle katkı yapan öğrencimiz ve yine gündüz sahneye çıkan Asya Çağdaş ve arkadaşının çaldığı saz dinletisi, Büyükşehir Basın Yayından temin ettiğimiz cihazlarla meydanda Ahilik Belgeseli gösterisinde emeği geçen oğullarım Mehmet Ali ve Fatih ALGÜN'ün katkıları, Miraç Kandili dolayısıyla Kuran'ı Kerim ve dualarıyla katkı sunan Emekli fahri din görevlisi Halilibrahim KARATAŞ Hocamıza ve gecenin finalinde TRT İstanbul Radyosu Sanatçımız Özgür DEMİRHAN'ın katlıları ve elbette Esnaf Odaları Birliği personelimizin ve odalarımızın Başkan ve Genel Sekreterlerinin katkılarıyla bu güzel başlangıç gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlikte emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim. Bu şehirde, bu ülkede İnsanlarımızın istediği her şey olur, istemediği hiçbir şey olmaz.

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.