Takip Et
  • 15 Mayıs 2013, Çarşamba

Sosyal sorunlar

Ahlak çöküntüsü ve sosyal sorunlar azaltılmalı…

Ülkemizde her geçen gün bir şeylerin değiştiği ve geliştiğiyle ilgili haberler okuyoruz. Elbette gelişim ve değişim önemli ancak; bu gelişim ve değişim Dini ve Milli değerlerimizden sapmadan olursa daha anlamlı olacaktır.

Son dönemde insanların genel olarak bir şükürsüzlüğü ve memnuniyetsizliği neticesinde ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Ne kadar çok kazansa, mutsuz olan bir insanı nasıl mutlu edersiniz? Bu ciddi bir sorundur. Eskiden yanlış olanlar bugün normal olarak algılanıyorsa buradaki değişim ve gelişimin doğru yönde olmadığı açıktır.
Özellikle gençlerin gelecek kaygıları ortadan kaldırılmalıdır. Dini ve Milli değer ve çıkarlar yeniden gözden geçirilmeli toplumuzdaki değişik dine mensup kişiler ve farklı etnik köken ve mezheplerden olanlar arasında da ortak kabul görecek çalışmalar yapılmalıdır. İnanan inanmayan açısından yaşanan sorunların sonucu herkesi üzmekte ve bedel ödemektedir. Dolayısıyla akli selim düşünen hiç kimse ülkemizdeki bu sorunu yok sayamaz ve böyle kalsın diyemez çünkü bu ülkede herkes Çocuğu ve geleceğinden umutlu olmak istemektedir.
Son dönemde artan şiddet, cinayet, intihar vakaları ve para için çevreye verilen zararların yarası çok ciddidir ve bunu görmezlikten gelmek ayağına kurşun sıkmakla eş değerdir.
Bu konuda acilen hükümetimiz çalışmalar başlatmalıdır. İllaki kanunla olacak işler değildir bunlar. Bazılarını iş kurtarır bazılarını nasihatle kurtarır, bazılarını ise yaptırımla gerekli olabilir.

Sosyal devlet anlayışımızı geliştirelim derken sosyal faciaların yaşanması meselenin birden çok yerinde sorunlar olduğunun açık göstergesidir. Bu ülkede hangi inanç, görüş ve ırktan olursa olsun hiç kimse bu konuya karşıda çıkmaz. Neden; çünkü Anadolu topraklarında ortak değerler vardır. Aile bütünlüğü ve çocuk ve torun sevgisi fazladır.

Bu konuda neden bu kadar endişelisin! Sorusunu sorarsanız sizde çevrenize şöyle bir bakın; 

Futbol sevgisi ve taraftarlığı ne boyuta gelmiştir? Dostluk ve sevgiye katkı yapsın dediğimiz spor müsabakaları ve taraftarların arasındaki olaylara bir bakın, oysa sporda kullandığımız slogan barış ve kardeşliktir? Çalışma alanlarına bakın neredeyse çalıştırdığımız işçiye ekmek dışında herhangi bir hak ve imkân sunmayacağız? Okuyan öğrencilerimize bir bakın % 95 i istemediği ve çalışmayacak olduğu sektör eğitimi almaktadır? İstediği bölüm ve yaşam şartlarına elde edenlerde sürekli bir mutsuzluk içindedir çünkü çevre sorunluysa ona da, sana da, bana da, zarar veriyor ve vermeye deva edecektir.

Sizce Ahlak ve Sosyal sorunlar her geçen gün artmıyor mu? Tedbir şart değil mi?

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.