Takip Et

Çerçioğlu Aydın’ı kasabaya mı çevirdi?

Ben "Aydın siyaseti kısır çekişme ve kavgalarla bir yere varamaz" dedikçe, birileri hep duymazdan geliyor ya da "ya kardeşim bizde biliyoruz bunu" deyip duruyor. 

Ama nedense Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Melih Gökçek “ Çerçioğlu Aydın'ı kasabaya çevirmiş” diye açıklama yapınca, ortalıkta bir anda tek gündem o açıklama oluveriyor.
Aydın'da bir sorun varsa, bunu yereldeki siyasetçilerimiz, yazar ve çizerlerimiz hiç görmez mi? Örneğin böyle bir soru hiç soruldu mu? Sorulduysa, ilgililer cevabını verdi mi?

Örneğin Çevre Bulvarı Aydın'a yakışıyor mu? Yeni Otogar projesi yeterli mi? Allah aşkına biri bana desin ki “yapılan otogar, projenin beşte biri desin de” rahatlayayım. Yeni inşaat alanlarında tedbirsiz yapılan binalar Aydın'ın geleceğini karartıyor mu, karartmıyor mu? Yani şunu demek istiyorum. 70 yıl önce yapılmış yollar, tarih boyunca hep aynı mı kalacak?
Ben gördüğüm eksik ve hataları zaman zaman haddimi aşmayacak şekilde yazmaya çalışıyorum. Hiçbir zaman yazıyorum diye kendime bir pay da çıkarmıyorum. Ancak yazdıklarım da arşivdedir. Yerel siyasetimiz her geçen gün başka illere ve başka illerin başkan ve idarecilerine muhtaç hale geliyor. Bu bize yakışıyor mu?

Meseleyi birde tersten bakarsak, Sayın Çerçioğlu yakın çalışma arkadaşlarını uzaklaştırmanın yanında, yeni yüzleri de Belediyemize kazandırmıştır. Büfeleri kaldırmış veya yasal süreci uygulamıştır, ama büfeler kalkmıştır. Diğer yandan Belediye Meydanı devam etmekte, Kazım Karabekir Caddesi yapıldı, ama sanki orada da hoş bir görüntü olmadı, ayrıca Kazım Karabekir’in büstü vardı, sanki göremedim onu, yeniden konulacak mı? Yoksa kaldırıldı mı? Diğer taraftan daldı battı çalışmaları başladı, ama sadece son dönem Aydın'da ne yapıldı dersek, belkide mevcut düzenin devamından öte ekstra bir şey oldu da diyemeyiz.

Şehir idareleri elbette belirli kanun ve kurallarla idare ediliyor. Ama her gelen bir öncekine sitem ediyor. Elbette Sayın Çerçioğlu da zor bir belediye almıştır, ama belediye meclisi istediği her yetkiyi kedisine vermiştir. Hal böyleyken bahane üretme hakkı da ortadan kalkıyor Sayın Çerçioğlu’nun. Peki hatalı olan sadece Sayın Çerçioğlu mudur? Elbette hayır. Başta Hükümetimizin Aydın siyasi sorumluları ve bir önceki Belediye hizmetlerinin istenilen seviyede olmaması ve hatta aynı partiden olan Belediye Başkanı ve siyasetçiler “biri yaparım, biri yaptırmam” ile vakit geçirmişlerdir.

Seçimlere uzunca bir zaman var. Siyasi zekâsını iyi kullanan, Aydın'da büyükşehir başkanlığını alacaktır. Yukarıdaki eleştirilerimi eğer sosyal medyadaki CHP'li arkadaşlarım gibi algılar ise sayın Başkanım bana kızabilir, ama önümüzdeki zaman içinde eleştiri konularımızdaki hataları telefi etme noktasına giderse, sanırım daha iyi bir seçim süreci geçirebilecektir.

Aydın Büyükşehir olmuştur. Artık hayaller bile büyük olmalıdır. Bize yakışmayacak ve şehrimize zarar verecek hiçbir projeyi başlamayalım ve hata yaptıklarımızı da kabullenip düzeltme yoluna gidelim ki, siyasette de insanlar hata yaptıklarında “hata yaptım özür dilerim ey halkım” diyebilsinler. Yoksa elin oğlu gelir Ankara’dan ortaya bir laf atar, biz aylarca ağzımıza dolar dururuz. Halbuki bu şehrin yaşlısı da, genci de çok zekidir. Sadece konuşmaya ve birbirimize daha çok güvenmeye ihtiyacımız vardır ve biz bunu başarabiliriz.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.