Takip Et
  • 10 Nisan 2019, Çarşamba

Yönetimde el ele vermek Aydın ve Halkımızı kazandırır

Bir seçimin daha sonuna geldik. Hükumet ve muhalefet yerel iktidar ile yönetilen Aydın artık felsefe değişikliği bekliyor.

Geçmiş yıllardan kalma hastalığımız olan ‘ ben seni gösteririm’ anlayışı artık son bulmalı. Hükumetin yerel iktidara karşı tavır koyması aslında Aydın ve Aydın halkının cezalandırılması demektir.

Artık dışarıdan hükumetin emrinde olanlara yeni bir bakış açısı gereklidir. Aynı karşılığı da Aydın Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimiz de buna karşı tavır değişikliğine uyum sağlamak için karşılıklı gelecek mesajlara siyasi değil halk ve hizmetten yana tavır almaları önemli bir gelişme olacaktır.

Haa bunlar yapılmaz yine geçtiğimiz dönemde olduğu gibi bir hükumet anlayışı ve yerel muhalefet iktidara ‘ dize getirme, hizmet yaptırmama, mani olma veya rakip olma’ gibi bir tavır ve davranış devam eder ise bu dönem Aydın ve Aydın halkı daha çok kaybeder. Çünkü Aydın için nüfus bakımından yoğun olan tüm ilçelerde muhalefet iktidar olmuştur. Elbette burada karşılıklı bir denge ve saygı temel esastır. Bence bugünden tezi yok derhal Sayın Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuşa öncülük etmelilerdir. Elbette atanmış ve seçilmiş farkı olacaktır ama devlet adamı mantığı ön plana çıkmalıdır.

5 AK Parti ve 2 MHP’li ilçe belediye başkanımız var burada en az yukarıda saydığım taraflar kadar onlarında tutumları önemlidir. Özellikle Bozdoğan, Karacasu, Karpuzlu, Buharkent, Koçarlı gibi kırsallığı fazla olan yani daha çok hizmete ihtiyacı olan başkanlarımız çok dikkatli kararlar almak/vermek durumundadırlar. Eğer doğru kararlar alırlar ise hep şehirleri hizmet alır hem de gelecek seçime dair çalışmalarını şimdiden perçinlerler elbette Köşk ve Kuyucak’ı da dahil etmemiz lazım onlarında durumları benzerdir. Geçmişse sünger çekip geleceğe doğru hedefler belki biraz taviz gerektirebilir ama insanlarımız kim ne yapıyor? Neden yapıyor? Bunları iyi takip ediyor.

Kaybeden adaylar da bu seçimde önemli hizmetler vermiştir. Kimse o seçimi kaybetti artık onunla işim olmaz falan demesin biz insanız her zaman birbirimize lazım olduğumuz unutulmasın. Eğer birinin kalbini kırdıysanız mutlaka helallik almayı unutmayın. Yarın olur ki bakarsın birimiz olmayız.

Ben özellikle Aydın Valimiz Yavuz Selim Köşger ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’ndan biraz zorlayıp yeni dönem için bir şeyleri beraber yapmayı denemelerinde fayda görüyorum. Yine Aydın Milletvekillerimizden de sürece bu bağlamda katkı sunmaya davet ediyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.