Takip Et
  • 16 Mayıs 2018, Çarşamba

Süleyman Aydın için sürpriz olmaz!

Genel seçim arifesindeyiz. Yeni seçim sitemi içinde daha önce baraj sorunu yaşayan partiler için muhteşem bir gelişme oldu İttifaklar.

Herkes bir hesap yapıyor her gün kafalar karıştırılıyor ve bir nevi ‘toplum mühendisleri’ iş başında diyebiliriz. Bire sosyal medya klavye kahramanları var. Eğer bu kahramanlara kalır isek kavgalardan kurtulamayız.

Genelde ne olur ve yerelde ne olur sorusu Ak Parti hükümetleri döneminde 2. Kez kafaları karıştırıyor. İlki bir nevi 5 ayda atlatılmış idi inşallah bu seçimde sonuç ne olursa olsun memleketimiz uzun zaman ne olacağı belli olmayan bir duruma gitmez.

Bu seçimdeki hesap hatası ve endişe nereden geliyor? Elbette yakın zamanda yaşanan toplumsal olaylar ve muhalefetin hesapta olmayan birliktelikleri ve ilke kez daha önce Ak Parti ve üst yönetimine ters insanlar ‘ düzen bozulmasın’ diye oy verirdi belki bu seçimde ‘ oy vereceğim’ deyip vermeyecek olanların yarattığı hesap karmaşası var diyebiliriz.

Hükümet ve yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi elbette hesapta olmayanları ortaya çıkardı. Özellikle oy oranı düşük olan partilerin kendi adaylarını çıkaracak olması oy oranlarını beklenenin üzerine çıkarma ihtimalini güçlendirmiştir.

16 yıldır iktidar olmanın dezavantajı olduğu gibi elbette avantajları da var. Mesele avantajları kullanabilmektir. Yani avantajları lehine çevirebilecek olan teşkilatlardır burada demem o ki toplumun gündeminde olanlar doğru dinlenip doğru aktarılır ise avantaja kullanmak daha kolay olur.

Ülke genelinde seçime kadar artı bir değişim olmaz ise 1. Turda bu işin bitmesi zor algısı hakim. Elbette deneyimli ve hatipliğiyle gönüllerde yeri olan Cumhurbaşkanımızın yapacakları önemli ama dediğim gibi doğru algılanacak icraatlar öncelik olmalıdır.

Aydın siyasetine döndüğümüzde ada adayı olan çok sayıda siyasetçimiz var ben burada özellikle seçilecek sıralarda itici güç olacak Aydınlı veya en az Aydınlılar kadar aydın sevgisi olanlar olmalı aksi halde aydında sağa sola kayacak çok oy var diye düşünüyorum.

Aday adayları ile ilgili yorum yapmam yakışık almaz ama beklentimi özetleyebilirim. Bir kere özgüveni olmalı ve efe gibi yüreği olması şart.

An itibariyle anlaşılan o ki 3-3-2 şeklinde bir sonuç çıkacak gibi görünüyor ama sıralamalar ve bazı siyasi hatalar olur ise bu 3-2-2-1 olabilir ya da 4-3-1 olarak neticelenir diye dünüyorum.

Şu ara kafama takılan bir mesele var o da sanki İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu sanki Aydın milletvekili olacak gibi bir his doğdu içimde geçmişte yakınen sohbet imkânı bulduğum sayın soylu Aydında 1. Sıra olursa şaşırmamak lazım yanımızda İzmir Başbakanımızı seçmişti biz neden içişleri bakanına seçmeyelim?

Önümüzdeki günlerde listeler kesinleşince tekrar ve yazı yazarım ama şu anki kanaatim CHP’de sürpriz yok gibi İyi parti ve MHP’de sıralamalar hayati öneme sahip, Ak Parti sanırım mevcut vekillerden sadece biriyle devam edecek gibi görünüyor. Aydına ve Ülkemize hayırlı olacak olanların listede olması en büyük temennimdir. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.