Takip Et
  • 27 Aralık 2017, Çarşamba

Sayın İl Milli Eğitim Müdürüm..!

2001 yılından bu yana Denge Gazetesinde yazıyorum. Bugüne kadar yazdığım yazılardan dolayı İlimizi yöneten neredeyse herkes aramıştır.

Geçtiğimiz hafta yazımda İl milli eğitim müdürümüze birkaç soruya cevap beklediğimi yazmıştım. Maalesef arayan olmadı. Eğer bu yazı milli eğitim müdürümüze ulaşmamış ise bu bir eksikliktir. Eğer ulaştı da cevap vermediyse bu başlı başına bir vurdumduymazlıktır.

Sayın Müdür; ben 38 yıldır sanayide marangozluk yapan ve 1999 yılından beri oda yönetim ve başkanlığı yapan ayrıca şu an Aydın Esnaf Odaları Birliği yönetim kurulu üyesiyim.

20 yıldan bu yana mesleki eğitimde yaşanan sorun ve aksaklıkları sürekli gündemde tutmaya çalışan ve çırak sayısının artması için ki şahsınızın da katıldığı ‘ mesleki eğitim ve il istihdam komitesinde’ toplantılarda ki çabalarımdan anlamış olman gerekirdi diye düşünüyorum.

Bizler sanayide çırağa hasret kalanlar nasıl çırak buluruz? Nasıl bir an önce yurt yaparız da çırakları sanayiye getiririz diye uğraşırken siz mesleki eğitim müdürünü ‘ soruşturmanın selameti açısından’ görevden uzaklaştırdığınızı öğrendik.

Şahsıma gelen bilgiler şöyle diyor ‘ 20 yıla aşkın bir dönemde okul bahçe duvarlarına yazılmış olan mesleki ve sanatkârı öven teşvik eden yazılardan 2 yazarın sakıncalı olduğu için müdür açığa alınmış’ mesleki eğitim müdürümüzün görev yaptığı süre içinde saf ve temizliğinden hiç şüphe duymadık. Tanık olduğumuz veya duyduğumuz bir yanlışı da olmadı olsa zaten hemen tepkimizi ortaya koyarız.

Sayın Müdür; Mesleki eğitimde onca sorun varken 20 yıl önce yazılmış yazıların yazarları sakıncalı diye açığa alınmasının bir açıklaması yok. Ha bizim bilmediğimiz bir şey var ise onu da geçen haftaki yazımda talep etmiştim şahsıma bu bilgileri aktarmanız ya da bir iki cümle kurmanız gerekir di.

Okul çevresinde asılı bulunan o yazıların tamamı ortadan kalkmış aslında fena bir fikir değil di o yazılar eğer yazılarda sakıncalı olanlar var ise bunun bir yolu iki satır yazı yazıp ya da elaman gönderip sökmek olurdu. Böyle olsa kimsenin haberi bile olmaz ide ama şimdi bu durumdan sonra Aydın il genelinde bütün müdürler huzursuz olacak ve acaba ben nasıl sorun yaşayacağım derdine düşer ki bu da asla ve asla eğitim ve öğretime bir katkı sunmaz.

Sadece bununla kalmaz ‘ müdür ve yardımcılarını Kayseri’den getirdiniz diye tepki alan sayın milletvekillerini de zora sokarsınız. Çünkü korku ile eğitimde başarıyı yakalamak imkânsızdır. Ulaşılamamak veya şehrin fikir adamlarına adam yerine koymamak, emrinde çalışanlara tınlamamak asla ve asla başarı getirmez. Başarı olmaz ise basın yayında açıkça risklere üzerine alan siyasileri zora sokarsınız ki işte o zaman vakit geç olur.

Sayın Müdür; eğitimde Aydın da önümüzdeki süreçte özel okullar devlet okullarına çok fark atar ise ben bir vatandaş olarak çok üzülürüm. Mesleki eğitim, meslek liseleri ve yüksekokullarda eğitim kalitesi sanayi ile uyumu yakalayamaz ise yine üzülürüm. Şahsınızın benden daha duyarlı olduğunuzu inanıyorum. Çünkü ben ilkokul mezunuyum siz ise üniversite bitirmiş deneyimli bir idarecisiniz belki ‘ böyle yazı mı yazılır’ diye güleceksiniz gülseniz bile ben gördüğüm ve algıladıklarımı size yazmak uyarmak durumundayım. Memleket ve millet sevdalısı biri olarak bu görevi ‘vebal’ olarak algılayan bir kardeşinizim.

2001 yılında yatığımız bir toplantıda dönemin milletvekili konuşma yaparken bir marangozumuz dedi ki ‘ Sayın Vekil biz açız diyoruz siz pasta tarifi yapıyorsunuz’ demişti. Şimdi biz çırak yok diyoruz siz duvarda ki yazılarla uğraşıyorsunuz.

Başarılı olmanız Aydının ve Türkiye’nin başarısı olacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.