Takip Et
  • 14 Mayıs 2014, Çarşamba

Üç dilli şehir..!

Geçtiğimiz hafta sonu Aydın ve Denizli’den 40 kişilik kafile Siirt iline ziyarette bulunduk.

Bölgeye daha önceki yıllarda Batman’a kadar birçok kez gitmiştim, ama Siirt’e gitmek ilk kez nasip oldu ve iyi ki de gitmişim, çünkü bölge ile ilgili yapılan yanlış yorumların yanlışlığını yerinde gördüm ve çok memnun oldum.

Yıllardır yazar çizerim, “bölge yüksek sesle haykırmalı” diye, ama akabinde de bölgede yaşayıp yüksek sesle “Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Devlet ve Tek Dil” demelerinin de zor olduğunu, bu konudaki sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini beyan etmişimdir.

İki gün boyunca gezdiğimiz alanlarda karşılaştığımız insanlarımızın bizlere olan ilgisi çok duygulandırdı ve hepsinin ortak mesajı “ne olur bölge kötü imajından kurtulsun” ricaları, “artık biz de dağlarda piknik yapabiliyoruz” demeleri ve gruplar halinde halkı görmek bizleri, doğal olarak orada yaşayanları çok mutlu ediyor.

Son seçimde bir siyasi partinin kullandığı “Ses ver Türkiye” aslında yukarıda yazdığım Tek Bayrak vurgusuyla birleştirilebilir. Bölgede yaşayan ve ülkemiz geneline verilecek mesajlarla Bölgemizi kötü imajından kurtarmak elbette mümkün, ama bu yüksek sesle söylenmeli, geçmişte yaşanan hatalardan ders alarak yarınlara umutla bakmalıyız.

Coğrafi yapısı Ege'ye benzer özellikler barındıran Siirt ilimizi bence herkes gidip görmeli ve orada yaşayan halkımızın misafirperverliği görülmeye değer. Bizleri 2 gün boyunca öyle güzel ağırladılar ki, inanın hayatımızın en güzel anıları kaldı diyebilirim.

Siirt Valimiz Ahmet Aydın’a, Vali Yardımcımız Bahadır Yörük’e, Tillo Kaymakamımız Ceyhun Dilşad Taşkın'a, Baykan Kaymakamımız Ufuk Akıl'a, bizleri karşılayan, hizmet veren, evinde misafir eden ve grupta beraber olduğumuz onlarca dostumuza teşekkür ediyorum.

Siirt halkı Türkiye’mizi seviyor ve hiçbir şekilde bölünme gibi bir beklentileri olmadığını yüksek sesle söylüyor. Son dönemde yaşanan normale dönme sürecinin de devam etmesini istiyorlar ve ben de bunu canı gönülden destekliyorum, herkesi Siirt’i görmeye ve anlamaya davet ediyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.