Takip Et
  • 10 Şubat 2016, Çarşamba

Paran varsa devlet yanında!

Devletimizi idare eden Hükümetimiz ve Başbakanımız Ahmet DAVUTOĞLU’nun iyi niyetle sorunlarımızı çözmeye çalıştığına inancımız tamdır. Ancak geldiğimiz noktada söylem ile eylemin uyuşmadığı da gün gibi ortada.

Türkiye’de sermayen var ve cirolu işler yapıyorsan servetine servet katmak çok kolay ve cazip. Sektörlerde imalat ve üretim yapıyorsan ve sermayen çok ise tüm devlet desteği seninle beraber. Hiç para kazanmasan, aldığın teşvik ve destekler yeter de artar bile.

Türkiye’de kadrolu memur veya çalışan olmak da aynen yukarıdaki gibi geçerlidir. Az mesai çok para ve sınırsız tatil.

Tarım ve hayvancılıkta da hemen hemen aynı yani çok paran varsa çok kazanacaksın risk neredeyse sıfır gibi.

Yani demem odur ki Türkiye sermaye ve devlette iş garantili çalışanların dünyada cenneti yaşadığı bir ülke.

Ülkemizde eğer köyde, sanayide, devlette şirket elemanı olarak çalışıyorsan, sen bu ülkenin ‘fahri hamalısın’ demektir.

AK Parti Hükümetlerinin başlangıcı olan 2002 yılından beri çözüm beklediğimiz sorunlar çözülmüyor Sayın Başbakanım, aksine daha da derinleşerek artıyor sorunlarımız.

Küçük sanayi sitelerinde artık insanlar ‘Yorgan yemeye başladı’ desek yeridir. Çıkardığınız her türlü destek sadece parası olan ve sorunsuz olanlara yarıyor. Hal böyle olunca parası olan düdüğü çalıyor.

En son açıklanan 30 bin liralık destek de aynı noktaya gitti. İhtiyacı olanlar bu krediye ulaşmazken malına mal katmak isteyen veya bu parayı alıp kazanç sağlayanlara baktığımızda, ‘ bu kredi kim için, niye çıktı’ sorusunu sormadan edemiyoruz.

Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin çoğunun bu durumdan rahatsız olduğunu düşünüyorum. Kredi hedef kitlesi doğru yönde değildir. Oysa esnaf ve sanatkârların beklentileri, krediden önce sicil ve devlet hacizlerinin kaldırılmasıdır.

AK Parti Aydın milletvekillerimizden ricamızdır. Aydın esnaf ve sanatkârları olarak bizler rahatsızız. En kısa sürede bizim sorunlarımıza çözüm üretmeniz için sizlerden çalışmalar bekliyoruz.

Esnaf ve sanatkârın ‘paran varsa devlet yanında, paran yoksa karşında’ algısı yıkılmalıdır. Sektöründe en başarılı ustalar, sektörlerini terk etmeye başladılar. Bu ciddi bir sorundur.

Öncelikle ve acilen sicillerimizi temizleyin, devlet haczini kaldırın ve bizim için çıkarılan kredilere sadece biz ulaşabilelim. Vakit geçiyor.

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.