Takip Et
  • 25 Temmuz 2018, Çarşamba

Karpuzlu yol’suzluğu!

Karpuzlu Milas karayolu yapılması için her zaman her yerde mücadele verdim. Merhum Menderes döneminde kazma kürekle yapılan yol MHP iktidar ortağıyken asfaltlandı en son güzel bir çalışmayla yol labrandaya kadar yapıldı.

Giden Valimiz Ömer Faruk beyin başkanlığında yapılan koordinasyon toplantısında DSİ bölge müdürümüz yolun Labranda da kalacağını söyleyince söz aldım dedim ki ‘ sayın müdürüm eğer bu yolu milasa bağlamazsanız insanlar der ki madenlere yol yapıverdi! Derler, yok biz turizm için yaptık derseniz bu kez Cavıra yol yaptılar derler ve hükümetin emeği karşılık bulmaz bu yol milasa bağlanmalı?’ demiştim ve sayın valimiz de bu konuda bana destek olmuş ve bölge müdürümüz Labranda harabelerinden kaynaklı sorun olduğunu ama en kısa sürede programa alınması için çalışacağını beyan etmişti.

Geçtiğmiz hafta anıtlar kurulunun yeni bir güzergah belirlemek için bölgeye gitmiş olması önümüzdeki yıl bu yolun milasa bağlanacağını gösteriyor bu güzel bir gelişme.

Diğer taraftan Ovapınar köy yollarının dar olması ve çevresi tarımla geçimini sağlaması nedeniyle köy yolunun hala tırlar tarafından kullanılıyor olması anlaşılır gibi değil nitekim geçtiğimiz hafta Arapkırı trafosu bir kamyon tarafından devrilmiştir. Kamyonlar, tırlar eğer bu yoldan geçmeye devam edecek ise bu yollar tırlara uygun hale getirilmelidir yoksa daha önce uygunladığı gibi farklı bir yoldan gitmeye devam etmeliler.

Yol deyince Merkez ve mahalle yollarında kaplama ve yenileme çalışmaları istenen hızda gittiği söylenemez gerçi babamın evinin önü tarihinde ilk kez taç döşeme gördü ama ana yola bağlanması mümkün olmadı inşallah yakında olur.

Diğer taraftan çöp toplamada sorunlar olduğu söyleniyor. Bu konuda Karpuzluda yaşanan sorun belki teknik olabilir ama bir mahallede 20 gün çöp alınmaması mantıklı değil.

Sonuç olarak karpuzlu da yaşanan Yol’suzluk sorununa Valiliğimiz de devreye girmiş belediyenin yetişemediği yerlere onlar destek olacakmış. Bu çok güzel ama tek sorun belediye ile rakip hale gelmemeli gerçi hizmet yarışını beraberinde getirir ama devlet yapımıza uygun olmaz.

Gerçi Karpuzlu Kaymakamlığı daha önce 2 yazıda yazdığım soruları hala cevaplamış değil .

Son olarak trafiğe açılan Çine Çayı köprüsünün yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim bu güzel oldu. Karpuzlu’nun Yol’suzluk sorunlarına takip ediyoru bakalım ne olacak! 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.