Takip Et

Şans ve Kader...

Üç günlük dünyada hepimiz için öyle anlar vardır ki bazen "şans", bazen "şansızlık", bazenler işe yaramadığında da "kader" deriz. Zaten inancımızda öyle emreder "emek verdin uğraştın, mücadele ettin uğraştın, eğer olmuyorsa bu kaderdir."

7 Haziran Seçimlerinde AK Parti’nin listesini gördüğümde liste dışı kalmasına sevinmem gerekirken üzüldüğüm bir vekilimiz vardı. Mehmet ERDEM. Aradan kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen bu kez 1 Kasım seçimlerine gittiğimiz şu günlerde üzüldüğüm bir diğer kişi "vekil" seçildiği halde en kısa vekillik yapan ve listeye giremediği için tarihe not düşülecek olan Mehmet Sadık ATAY.

7 Haziran’da Urfa'dan vekil transfer etmek ne kadar hata ise bugün 4 ay önce 1. sıra milletvekili adayı yaptığın ve yıllarca İl Başkanlığı yaptırdığın ismi dışarıda bırakmak o kadar hatadır. Burada hem Sayın Erdem hem de Sayın Atay artık bu işi şans ve kadere bırakacaklar ama en büyük şansın Erdem'den yana olduğunu da belirtmeliyim. Sayın Erdem MKYK üyeliğini de seçildiği için inşallah Aydın ve ülkemiz için hayırlı olsun diyorum.

AK Parti'nin bir diğer şansızı ve sınırda tutulan adayı Sayın Mustafa SAVAŞ. Aydın'a geldiği günden bu yana seviyeli ve belirli bir çizgide siyaset yapan Sayın Savaş'a yine savaşmak düşüyor. İşi kolay değil, ancak imkansız değildir.

CHP 7 Haziran’da Aydın'da en iyi listeyi yapmış idi yani listedeki adayları sevip/sevmemek veya beğenip beğenmemek meselesi ayrı ama kuralı koydular ve aynen uyguladılar. İşte CHP 7 Haziran seçimlerinde AK Parti ve MHP'nin yaptığı hatalar nedeniyle 4 vekil çıkarmış idi bu seçimde orada da en büyük savaşı verecek olan yine soy ismi Atay olan Mehmet Fatih ATAY yani AK Parti’nin Mehmet Sadık ATAY'ı ile CHP'nin adayı için bu seçim çok çetrefilli bir dönem yaşayacak ama Fatih ATAY bir bakıma şanslı, çünkü geçmişten vekillik deneyimi var.

CHP bu seçimde mevcut durumunu korumak için çok çalışmak durumunda çünkü değişen listeler sonuçları etkileyebilir bunu demek istedim.

MHP de aynı AK Parti gibi 7 Haziran seçimlerinde ‘’Ak’’ dediğine bu seçimde ‘’Kara’’ diyenlerden oldu. Belki de hata yaptıklarını anladıkları için doğru bir yol buldu ama her ne olursa olsun bu tekrar seçimde Sayın Uzunırmak'ı bu şekilde göndermemeliydi. 7 Haziran’da gönderseydi aynı şeyi demezdim ama bu seçim için bu yakışıksız oldu diyebilirim. MHP Nazilli ve Söke odaklı bir aday çalışması yapmış ve sanki her iki ilçemizde de karşılık bulmuş gözüküyor. Nazilli ve Söke bir önceki seçime göre sanırım daha çok MHP'ye oy verecek gibi görünüyor. Merkez ve diğer alanlarda daha önce adaya veya farklı tepkiler nedeniyle oy vermeyen bir kesimde sanki MHP'ye tekrar oy verecek gibi eğer şu anki görüştüğüm arkadaşlarım beni yanıltmıyor ise bu seçim Aydın’da 3-2-2 formülü gerçekleşecek gibi görünüyor. Bu ihtimalin diğer varsayılanı 3-3-1 şeklindeydi ama son görüştüğüm arkadaşlardan izlediğim izlenim 3-2-2 formülünün ağır bastığı yönünde.

Sonuçta bir seçime gidiliyor. Sandıklara oy atılmadığı sürece her şey bir varsayımdır. Her partinin 7 vekil çıkarma ihtimali vardır. Bu ayrı bir şey ama ben ne Mehmet Sadık ATAY'ı ne Ali UZUNIRMAK'ı böyle bir durum yaşatmalarına doğru bulmadığımı not etmek isterim. Yapılacak bu tekrar seçim inşallah herkese ve en önemlisi ülkemiz ve Aydın'a hayırlı olur. Şans ve kaderin yarın ne getireceği belli olmaz. Bugün üzülenler yarın sevinebilir, bugün sevinenler yarın belki de eyvah diyebilir. Kimse birbirini kırmasın, üzmesin.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.