Takip Et
  • 24 Ocak 2018, Çarşamba

Hükümetimizden ve Belediyelerimizden beklentilerimiz

Ülkemiz her zaman ciddi sorunlarla boğuşuyor. Esnaf ve sanatkarlar da her daim devlet ve milletimizin hizmetindedir. Olağanüstü durumlarda varını yoğunu, malını canını ortaya koyacak çoğunluğa sahip bir kesimdir bu vatan sevdalıları.

2002 yılından bu yana sürekli gözü kulağı Ankara’da olan bu kesim artık hükümetimizden ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan müjdeler beklemektedir.

Devlete olan borçların sorun olmaktan kesin bir plan ve programla ortadan kaldırılması.

Kayıtdışı ve kaçak çalışanların kayıtlı olmalarının özendirilmesi.

Bazı sektörlerde işyeri açma konusunda sınırlama getirilmesi

Sosyal güvenlik sisteminde Esnaf ve Sanatkârların teşvik edilmesi.

Büyük firmaların, Küçük işletmelere, tepeden bakmasının önlenmesi.

Çırak ve Kalfalıkta yaşanan sorunların ortadan kaldırılması,

Ailelere mesleki eğitimin öneminin anlatılması,

Yeteneğe göre mesleki okullara geçme hakkının sağlanması,

İşkur desteklerinin küçük işletmelere desteği ulaşmalı

Sektörlerde karşılık beklemeksizin projeler üretip ortak kullanım ve menfaate hizmet edecek projelerin hayata geçirilmesi geç olsa da tam zamanıdır.

İhale sistemi ve yerel kurumların yerel esnaf ve sanatkârdan mal ve emtia temininin özendirilmesi.

Yapılan her türlü desteğe rağmen düzelmeyen işyerlerinin kapatılması gerekmektedir.

İşte bunları yerelde takip edecek ciddi bir kurul ve yerelde doğru yer ve işlemlerde kullanılmak üzere bir kaynak aktarılmalı ve bu kaynak yerelde sektörlere ayağa kaldıracak projelerde kullanılmalıdır.

Bugüne kadar teşvik, ab destekli ve diğer destekli krediler ve hibelerin amacına uygunluğu benze düşüktür. İl ve ilçelerde analizler yapılmalı ve desteklendiğinde katma değer üretecek, sanat ve sanatkârları nefes aldıracak projeler mutlaka hayata geçirilmelidir.

Örnek verecek olur isek 2001 yılından bu yana hep hayalimizde kalan yapımına gerçekleştiremediğimiz Ortak kullanım atölyesi ve orta satış mağazası yukarıda istediğimiz yöntemlerle çözmek mümkün. Yoksa bir araya gelin veya şu kadar ipotek verin denildiğinde bunu sağlayamıyoruz.

 

Belediyelerimizden beklentilerimiz.

Aydın Büyükşehir Belediyemizden ve Efeler Belediyemizden şehir içinde kalan sanayi sitelerimizi önümüzdeki dönem daha rahat bir ortama hazırlamak için yeni sanayi site alanlarına ihtiyaç vardır ve bu konuda örneğin biz Marangozlar olarak 500 işyeri olarak planlayabileceğimiz değişik ölçülerde 100-500 metrekare işyeri alanları üretilmeli ve şimdiden bunun hazırlığını yapmalıyız.

Değerli başkanlarım bu fikrime sıcak bakarlar ise bu konuda her zaman görüşmeye ve çalışmaya hazır olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.