Takip Et

AYESOB AR-GE

Aydın Esnaf Odaları Birliği bünyesinde kurulan AR-GE birimi 2 yönetici ve bir müdür ile çalışmalarına başladı. Araştırma ve geliştirme ülkemizde en çok gözden kaçmış bir birimdir. İşte tam bu noktada AYESOB birlik Başkanımız Selahittin Çetindoğan ve yönetim kurulumuz AR-GE biriminin çalışır hale gelmesi için desteklerini sürdürüyorlar.

AYESOB AR-GE müdürlüğü ADÜ ile yaptığı protokol gereği üniversitemiz ile eğitim ve her ilçemize kapsayan bilimsel çalışmalar yapmak için gerekli hazırlıklarını sürdürüyor. ADÜ rektörlük seçiminden dolayı bir süre ADÜ ile olan işbirliğimizde aksama olsa da bu aksama sadece bizlerin seçimler esnasında Sayın Rektörümüzün rahat çalışmasını istediğimiz içindir. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile de aynı ADÜ ile olan ilişki ve benzer bir protokol imzalama hazırlığımız da devam ediyor. Bu konudaki çalışmalarımızda bayramın akabinde ortaya çıkacaktır.

AR-GE denilince elbette eğitim birinci maddedir. Bu konuda gerek oda başkan ve yönetim kurulu üyelerimiz gerek ise birliğimize bağlı 42 bin üyemize günün şartlarına uygun ve “ömür boyu eğitim” anlayışımızla eğitimler organize edeceğiz. Bu elbette kolay olmayacak ama ben inanıyorum ki her ilçemizde başta kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımız bu eğitimlere sınırsız destek vereceklerdir.

AYESOB, AR-GE fuar vb. etkinlikleri de takibe almış durumdadır. İlk fuar girişimini de İstanbul Tüyap Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Mobilya Makineleri ve Yan Sanayi Fuarı'na Aydın Marangozlar Odası ile ortaklaşa bİr organizasyon yaparak ADÜ Mobilya Dekorasyon bölümü öğrencileri, Mesleki Eğitim merkezi Mobilya ve Marangoz çıraklarımızdan, ilçelerimizden katılım yapmak isteyen mobilya ve marangoz usta ve kalfalarından oluşan yaklaşık 130 kişi ile bu fuara katılımı 29-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirecektir.

Bundan sonra bu vb organizasyonlarda sıkça AYESOB'da AR-GE’NİN adını duyacaksınız. Çünkü bu birimin başarılı olması için destek ve teşvik eden birlik başkanımız ve yönetim kurulumuz var. Önümüzdeki süreçte de yerel basın yayın kuruluşlarımız ile bu vb konulardaki gelişme ve çalışmaları paylaşacağız ki sürece herkes bir tuğla koysun. Esnaf ve sanatkarlarımızın sorun ve çözüm bekleyen meselelerine daha katılımcı, ortak akıl ile ortaya konacak meselelerin çözümü daha kolay olacaktır diye umut ediyoruz.

Aydın'da çalışma alanlarımızda bizlere destek verebilecek hatta fikir verebilecek herkesle diyaloğa hazırız. Kimin bir fikri ve tavsiyesi varsa lütfen bizlere ulaşsın bizde o fikre yetkililerle değerlendirip gerekli çalışmaları yapalım. Bir elin nesi var iki elin sesi var. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.