Takip Et
  • 22 Şubat 2017, Çarşamba

Gizli 'Evetçiler' işbaşında…

Konu ile çok sayıda yazı ve yazı içeriğinde uyarıda bulundum. Dedim ki 'Karşı taraf diye kimse birbirine kırmasın, incitmesin.' Bu konudaki görüşlerimi şahsımı tanıyan herkes bilir. Seçim önü eleştiririm ama seçilmiş ise konu kapanmıştır. Çünkü çoğunluğun oyunu alarak gelmiştir, saygı duymak gerekir.

Bu bakış sadece Ankara’da hükümetimize karşı değildir. Belediyelerde, odalarda, kooperatiflerde velhasıl seçim olan her yerde eğer bir kişi seçilmiş ise konu bir sonraki seçime kadar kapanmıştır.

'Efendim seçildi ama bak nasıl seçildi?' 'O kişi ne yaptı da seçildi?' Bunlar seçimden sonra hiçbir anlam ifade etmez, çünkü o kişi bir sonraki seçime kadar o kurum veya alanın başkanıdır. Bunu değiştirmenin tek yolu seçimde o kişinin az oy almasını sağlamaktır.

Önümüzde bir referandum var ve Evet’çi ve Hayır’cılar sanal alemde atıp tutuyor. Kimse karşı taraf gördüğü kesime ikna etme ve neden 'Evet' neden 'Hayır' sorusunu sorma veya karşı tarafın oyunu alma derdinde değil. Hemen düz mantıkla karşı tarafı suçlamak veya karşı tarafı taraf olmakla suçlama modası oluşmuş.

SONUCU FAZLA OY BELİRLİYOR

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aydın'a geliyor, Aydın'da çekilmiş bir fotoğraf ile Aydın Efe 09 sayfasında paylaştım. Vay anam vay sen misin paylaşan. Şahsıma yapılan yorumlar eleştiriler, hakaretler, 'Bu sayfa tarafsız değil, ayrılalım' diyenler, 'Bu sayfa taraf ve yalaka' diyenler vs vs… Benzer arkadaşlar, zaman zaman ortamı uygun bulup sosyal medyada klavye ile her sorunu çözüyorlar!

Oysa okusalar, ben yıllardır bu köşeden yazar çizerim ve en çok eleştirdiğim parti Ak Parti'dir diyebilirim. Referandum ile ilgili de çekincelerimi ve yanlışları ortaya koyacak kadar özgüvenim var ve bunları defalarca yazılı ve sözlü ilettim. Seçim ve referandumlarda sadece kendi oy verdiği kişi veya kararı geçerli sayan zihniyetteki arkadaşlara tekrar hatırlatmakta fayda var. Sonucu çok oy alan taraf belirliyor, dolayısıyla bugüne kadar esnaf ve sanatkârlarımızın hak ve menfaatlerini koruma konusunda defalarca eleştirdiğim bir partinin taraftarı olarak suçlanmam akıl alır şey değil ama aslında mesele açık.

Şahsıma ve sayfaya yapılan bu saldırıya sıcak bakan azınlık, aslında böyle yaparak insanları karşı tarafa yönlendiriyorlar. Nasıl mı? Bakın şöyle oluyor. İnsanlar eleştirse bile seçim zamanı geldiğinde bakıyorlar ki bir kesim öyle laflar ediyor ve o kadar sert sözlerle insanları sıkıştırıyor ki insanlar şöyle düşünüyor. ‘Biz bu parti veya lidere kızıyoruz ama eğer bunlara kalırsak yandık’ diyerek eleştirdiği hatta küfrettiği kişi veya partiye oy veriyor. İşte bu tespitten dolayı diyorum ki 'Hayırcı görünen evetçiler var.'

YANLIŞ DAVRANIŞLAR KARŞIYA İTER

Genel bakışımı tekrar ediyorum. Sevmediğim bir kişi bile olsa seçildiği andan itibaren bir sonraki seçime kadar konu kapanmıştır ve o kişi ile en iyi hizmeti nasıl alırız derdindeyimdir. Milletimizin tercihi yanlış bile olsa tartışamayız. Onlar ne dediyse odur. Bunu değiştirmenin yolu herkesin bir arkadaşına 'Evet' veya 'Hayır' dedirtebilmesidir. Eğer bir arkadaşınızı ikna ederseniz, her zaman söz söylemeye hakkınız olur yani sonuç istediğiniz gibi olur. Ama bu arkadaşların davranışları, bir kişiyi bile ikna edemeyeceği gibi, yaptıkları olumsuz davranışlardan dolayı, kararsızları ve samimi insanları karşı tarafa göndermeye hizmet edecektir.

Hafta sonunda Aydın'a gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanımıza sadece 'Hoş geldin, şeref verdin' diyeceğim. Daha önce çok istek ve talepler yazdık, çizdik ama sonuç hiç değişmedi. Dolayısıyla yine ve yeniden yazıp çizmenin bir anlamı yok.

Referandum tarihine çok zaman var ve inanıyorum ki birçok insan ya kararını değiştirecek ya da netleştiği oyunu verecek ama şu bilinmelidir ki 'Evet' diyen de 'Hayır' diyen de bu ülkenin has ve öz vatandaşıdır. Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin. Biz büyük bir devlet ve milletiz…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.