Takip Et
  • 25 Şubat 2015, Çarşamba

Ulu Çınar'ları üzmek bize yakışmaz!

Geçtiğimiz hafta yazdığım yazıda sitem ettiğim Aydın Muğla Bölge Birliği Başkanı Necip Başkanım yazıyı okuyunca aradı, üzüntüsünü dile getirdi, " Süleyman sen benim oğlum yaşındasın ben sana şaka yaptım sen ne yaptın" dedi ve sitemlerini iletti. Ben de en az onun kadar üzüldüm çünkü:

Ben o yazıda sadece bir konuyu gündeme getirmiştim , oysa Sayın Başkanım 40 yıldır Karpuzlu, Aydın ve Muğla illerinde görev yapan bununla da yetinmeyip Merkez Birliği’nde denetim kurulu üyeliği yapan değerli, saygın bir şahsiyettir. Neredeyse benim ömrüm kadar esnaf teşkilatlarına hizmet etmiş ve halen gece gündüz demeden il il dolaşan ve çok sayıda öğrenciyi okutan Karpuzlu İlçemizin medarı iftarını üzdüğüme çok üzüldüm.

Sayın Başkanım bizim yetişme şartlarımız bellidir. " İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diyen ataların izinde yürüyen ve " Bereket büyüklerle beraberdir" diyen bir dinin mensuplarıyız.

Çocukluğumdan beri yakinen tanıdığım ve deneyimlerinden istifade ettiğim bir ağabeyimi, ustamı ve büyüğümü üzdüğüm için çok üzüldüm ve kendisinden helallik almak istediğim için bu cümleleri kuruyorum. Başkanım; biz ahde vefa konusunda ülkemizde en hassas kuruluşlarız. Bir önceki yazımda kırıldığın tüm cümle ve kelimeleri yok hükmünde sayıyorum. Büyükler affeder.

Bundan sonra ömrünün büyük bölümünü hizmete adamış büyüklerime karşı cümlelerimi daha dikkatli kullanacağım. Hatta dövseler bile sesimi çıkarmayacağım. Aydında esnaf kefalet deyince ilk akla gelen isimlerden biri, Necip SARAÇ'tır ve bana olan sevgi ve saygılarını çok iyi biliyorum. Ve bu vesileyle hata, kusur, yanlış aramadan net bir biçimde özür diliyorum ve hakkını helal ettiğinde beni aramanı istiyorum. Senin gibi ‘Ulu Çınar’ları üzeceğime ben kırılırım.

Ahde vefa gecesi düzenliyoruz.

Eskiden Odamızda üye olarak görev yapmış emekli olan ustalarımız ve üyelerimizi eşleriyle beraber bir araya getirmek için bir çalışma yaptık. 3 Mart 2015’te Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem ÇERÇİOĞLU'nun destekleri ve katılımıyla yapacağımız gecemize katılması için emekli olan ve ulaşmakta zorluk çektiğimiz ustalarımıza ulaşmak için herkesin bize isim ulaştırmasını istiyoruz.

İstedik ki evinde veya başka işlerle uğraşan ustalarımızın şimdi çırakları sanayide usta. Biz de usta ve çırakları aynı masada buluşturalım. Ustası sağ olanların ustalarına mutlaka ulaşmalarını ve güzel bir gece geçirmeyi planlıyoruz.

Ben Kapruzlu'da ikamet eden ustalarımı, kalfalarımı, Aydın’daki ustamı bu geceyi getireceğim. Onlarla bu vesileyle helalleşeceğim, çünkü hepsinin ekmeği var kursağımda ve yetişmemde. Şahsıma katkıları ailemden bile fazladır. Siz de ustanızla diyalog kurun, davetiyeler bitmeden davetiyenizi Odanızdan veya yöneticilerimizden alın.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.