Takip Et
  • 11 Aralık 2013, Çarşamba

Yeni yapılanma yeniden yapılandırma!

Hükümetlerin kalıcı çözüm üretemediği esnaf ve sanatkarların sorunları her geçen gün azalmadığı gibi artarak devam etmiştir.

Krizler vurmuştur,

Serbest Pazar ekonomi safsatası vurmuştur,

Maliye ve SGK çözüm üretememiş vurmuştur,

Orta ve büyük boy işletmelere desteklerken bizi yok saymıştır,

Yetiştirdiğimiz Kalfa ve Ustalar doğal olarak çalınmıştır,

Gelişen teknolojiyi ayak uyduramama ve ihale kanunu bizi vurmuştur.

Sayılacak daha çok başlık var ama bu kadarı bile bizlerin durumuna anlatmaya yetiyor. Sosyal devlet olduk, gereğini yapıyoruz, fakir fukaraya aç bırakmıyoruz reklamlarıyla yaşayanlar üreten ve çalışmayla ayakta duranlara yok etmeye devam ederken, devletimize karşı savaşanlar, devlete bir kuruş katkısı olmayanlara kahraman gibi yaşatırken bizleri rezil bir hayat uygun görülüyor.

Biz kazandıkça ülkemiz ve insanlarımız hep kazanmıştır.

Biz kaybettiğimizde hem insanlarımız hem de hükümetler kaybetmiştir.

Her seçim önü geldiğinde bizim devlete ödeyemediğimiz borçlarla ilgili siyaset ve politika malzemesi yapılmasına artık dur diyelim. Bizler onuruyla yaşayan onuru kırıldığında hayata küsen insanlarız. Bizlerin hak etmediği muameleyi lütfen bizlere yapmayın.

Geçtiğimiz günlerde ir gazetede yayınlanan “sızdırma” habere göre esnaf ve sanatkârların devlete olan borçlarının yeniden yapılandırılması için ocak ayında torba kanuna konulacağı belirtilmektedir.

Daha önce defalarca benzer kanunlar çıkarıldı ve başarısız oldu. Başarısız olacağını bile bile çıkıyorsa bu kanun ki biz görüşlerimizi her defasında paylaştık bunda bir kasıt aramak gerekiyor. Acaba esnaf ve sanatkârların zorda olması bir stratejimi? Yoksa seçimlerde destekçilik yapan büyük firmalara bir kıyak mı?

Siz ne düşünürseniz düşünün biz bildiğimiz doğru ve dürüst çalışma ve yaşama alışkanlığımızdan vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz.. 2014 yılı ve akabinde esnaf odalarının ve ülkemizin önemli seçimleri var. Sanırım bu seçimlerden sonra daha çok konuşulacağız.

Sonuç olarak iktidar ve muhalefet partilerimize sesleniyoruz. Sanayide yaşam koşulları çok ağır ve şartlar insanlarımızı insanca yaşam şartlarından mahrum bırakmaktadır. Bizde devletine karşı suç işleyen ve devletine parası olduğu ödemeyen varsa bunlara istediğinizi yapın ancak; bizim ödemediğimiz değil şartlardan dolayı Ödeyemediğimiz paralar vardır. Bu paraların ödenmesini en çok isteyen bizleriz. Eğer sizlerde bizim bu borçlardan kurtulmamızı ve insanca yaşamamızı istiyorsanız lütfen borçların öedenebileceği şart ve koşullarla bir yapılandırma yapın. Yok yine biz bildiğimizi yaparız diyorsanız zaten 2. taksitten sonra kimse borcunu ödeyemiyor ve mesele yine başka baharlara, başka hükümetlere kalıyor.

Yapılacak yapılandırmanın başarı ölçüsü toplam borçluların en az % 51 nin borçtan kurtulması hatta daha üst seviyelere çekilmesiyle başarıdan söz edebiliriz. Yoksa Başarısız bir yapılandırma daha olur aslında yapılandrımayaya değil Yeni Yapılanmaya ihtiyacımız var.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.