Takip Et

İyi ki incir ve zeytinimiz var

Dün, Aydın için bir sınav günüydü.

Karamsar olmaya gerek yok.

Bence bu sınavı başarıyla geçtik.

Fakat sonuçları gelecek ay ve yıllarda açıklanacak.

Öncelikle Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin’in nezdinde AYSO’nun tüm yönetici ve üyelerini,

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken’in nezdinde AYTO’nun tüm yönetici ve üyelerini,

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı’nın nezdinde de tüm Borsa yönetici ve üyelerini tebrik etmeliyiz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun, dün ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’ndeki Aydın Ticaret Odası’nın bilişim projesi olan AYTOBİL’in tanıtım töreninde yaptığı konuşmasının bazı bölümlerini sizlerle paylaşıyorum;

“Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu en önemli şey huzurdur. Suç işleyenin yanına kar kalmadığı bir Türkiye istiyoruz.”

“Diğer ülkeler sosyal medyayı ticari hacimlerini geliştirmek için kullanıyor. Biz ise birbirimize hakaret etmek için. İnterneti etkin kullanamayanlar geride kalır. Önümüzdeki süreçte ticaret sanal ortamda dönecek.”

“Allah size her şeyi vermiş. Aydınlılar olarak yatıp kalkıp dua edin. Aydınlının bankalarda 7,4 milyar lirası var. Kişi başına düşen mevduatta da Kayserilileri geçmiş durumdasınız. Aman kimse duymasın.”

“Ticarette efeler gibi teke tek oynama devri bitti. Kol kola girip oynayamayanlar kaybeder. Aydın, her yönüyle dünyada eşi benzeri olmayan bir servetin üzerinde oturuyor. Malınız çok olduğu için bu servetin farkında değilsiniz. Elin oğlu 5 taş için yılda 1 milyardan fazla turist çekerken, her yanı antik kentlerle dolu bu toprakların ağırladığı turist sayısı bellidir. Aydın markasını pazarlamaya ihtiyacınız var.”

“Aydın Ticaret Odası, beş yıldızlı bir odadır. Beş yıldızlı otel denildiğinde ne anlıyorsanız, bundan da onu anlayın. Londra Ticaret Odası üyelerine nasıl hizmet veriyorsa, Aydın Ticaret Odası da aynı kalitede hizmet sunuyor.”

Hisarcıklıoğlu’nun bu sözlerini ve diğer söylediklerini, Aydınlılar olarak bir kez daha irdelemeli, incelemeli ve değerlendirmeliyiz.

Bu topraklarda doğduğumuz ve Aydın’da yaşadığımız için şanslı olduğumuzun farkına varmalıyız.

Bırakın pamuğu, kestaneyi, jeotermali, madenleri, denizleri, yaylaları; sadece incir ve zeytine sahip olduğumuz için bile yatıp kalkıp dua etmeliyiz.

Niye mi?

Aydın Ticaret Borsası’ndaki açılış törenindeki konuşmasında Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre şöyle dedi;

“Türkiye genelinde üstün zekalıların oranı yüzde 2’dir. Aydın’da ise bu oran, yüzde 5’tir. Bunun sebebi de incir ve zeytinyağıdır.”

İyi ki incir ve zeytinimiz var.

Aksi halde Aydın’ımızın zeka seviyesi ve şehrimiz kim bilir ne durumda olurdu?

Aydın’ın yönetiminde yüzde 5’lik kısımdakilerin daha fazla söz sahibi olmaları dileğiyle, zeytinyağına bol bol incir bandırıp yiyin gari… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.