Takip Et
  • 4 Eylül 2021, Cumartesi

Aydın’da saray da istiyoruz, adalet de…

Yeni Adli Yıl, 1 Eylül’de başladı.

Aydın’da da tören düzenlendi.

Hem Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt’un konuşmasına, hem de Aydın’ın taze Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker’in ifadelerine baktığımızda, yeni Adli Yıl’da Aydın’daki en büyük beklenti, yeni Aydın Adliye Sarayı’nın temelinin atılması.

Bildiğim kadarıyla bu proje ihale aşamasında. Osman Yozgatlı Mahallesi’nde, Çevre Yolu’nun kenarında, yılsonuna kadar Aydın Adliye Sarayı’nın temeli atılacak.

Ne zaman biter onu bilmiyorum.

Şevketiye’deki Aydın Şehir Hastanesi inşaatının hızına bakılırsa, Aydın Adliye Sarayı inşaatı da bir iki yıla kadar tamamlanarak, hizmete sunulur.

Türkiye’de yapmakla ilgili bir sorun yok ama Aydın’da başlamakla ilgili sorunlar yaşanıyor.

Bu dün de böyleydi, bugün de böyle…

Aydın’da çok acil ve elzem bir ihtiyaç olan Adalet Sarayı kadar, adalete de ihtiyaç var.

Aydın’da 2010’lu yılların başından bu yana FETÖ kaynaklı yargı mensuplarınca sulandırılan adalet mekanizması, maalesef günümüzde de tam manasıyla mizanına oturmuş değil.

Son 10 yıla baktığımızda, Aydın’daki yargı ve adalet mekanizmasının yasalara, kanunlara, teamüllere göre değil, adamına göre muamelelerle ‘güven’ duygusunu zedelediği de görülecektir.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Sayın Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,

Sayın Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyeleri,

Aydın’da bir Adalet Sarayı’na çok acil ihtiyaç var.

Bunun ötesinde, Aydın’da yargı hizmeti çadırda sunuluyor olsa bile adalete ve yargıya güven duygusunun yeniden oluşmasına ihtiyaç var.

FETÖ irtibatlı ve iltisaklı hakim ve savcıların bu adliyede oluşturdukları, 15 Temmuz sonrası da FETÖ kırıntısı yargı mensuplarınca sürdürülen ve bir nevi onların uygulamalarının doğruymuş gibi kabul görüp sürdürüldüğü bir kültür var.

Bu kültür devam ettiği sürece, Aydın’a dünyanın en büyük Adalet Sarayı’nı da yapsanız, kamu vicdanında adalet duygusunun tam manasıyla hissedilemeyeceğini bilmenizi isterim.

Yeni Aydın Cumhuriyet Başsavcımız Kurtca Eker’den ve Aydın’a son kararname ile atanan yargı mensuplarından umutluyuz.

Bilin ki, bu da son umudumuz…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.