Takip Et
  • 4 Aralık 2013, Çarşamba

Güçlü gazetecilik

Hafta sonu, geçtiğimiz Kasım ayında kuruluşunu tamamladığımız Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği’mizin ilk kongresini gerçekleştirdik.

Kısa sürede kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz derneğimizin, ilk kongresini de hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyordu. Bu aciliyetimiz, önümüzdeki günlerde kurulacak olan Ege Gazeteciler Federasyonu’na katılabilmemiz içindi.

Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin kuruluşunda yer alan ve ilk kongremizi gerçekleştirmemizi sağlayan meslektaşlarıma, güvenleri ve bu harekete gösterdik önemden dolayı teşekkür ediyorum.

Henüz yolun başındayız. 15 günde 35 üye sayısına ulaştık. İlk kongremizi de bu 35 arkadaşımızdan 25’inin katılımı ile gerçekleştirdik.

Önümüzdeki gün ve aylarda derneğimizin üye sayısını artırmak için tüm ekip arkadaşlarımla birlikte çalışmalar yürüteceğiz. Hedefimiz kısa sürede 150-200 üye sayısına ulaşmak.

Aydın’da gazetelerin ve diğer yayın kuruluşlarının güçlü olabilmesi için, öncelikle gazetecilerin güçlü olmaları gerekiyor.

Elbette ki bu güç, kesinlikle “asarım, keserim” gücü olmamalı.

Gazetecilerin refah düzeylerinin yükselmesi ve gazetecilik mesleğinin toplumda kaybolan saygınlığının tekrar sağlanabilmesi için öncelikle bizim kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor.

Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin temel amaçlarından biri de budur.

Aydın’da gazeteler ve gazeteciler güçlü olacak.

Gazeteciler, Anayasal çerçevede mesleğini özgürce icra edebilmeli.

Daha dün mezun olmuş kıçı kırık bir savcı, meslektaşlarımıza karşı keyfi uygulamalarda bulunamamalı.

Siyasi kimlik taşıyan kişilerin, kendi çıkar ve emelleri için üç kuruşluk bağışları ile derneğimizi ve gazetecilik mesleğini kullanmalarına asla müsaade etmeyeceğiz.

Meslektaşlarımıza tekme atanlarla gizli kapılar ardında görüşüp, ortaya karışık bir açıklama ile ortamı yumuşatmaya çalışmayacağız.

Özet olarak meslektaşlarımızın ve mesleğimizin mağduriyet yaşamaması ve başkalarının oyuncağı olmaması için her platformda gerekli mücadeleyi vereceğiz.

Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği, gücünü öncelikle üyelerinden, yani gazetecilerden alacak.

Ege Gazeteciler Federasyonu ve 10 Ocak 2014 günü Ankara’da federasyonumuzun da katılımı ile kurulacak Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun da güç ve desteğini alarak, Aydın’da gazetecilerin ve gazetecilik mesleğinin daha da güçlü ve saygın hale gelmesini sağlayacağız.

Dernek kongremiz sonrası telefon ve diğer iletişim yolları ile tebriklerini ileten başta Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Kurucu Başkanı Nuri Kolaylı ve Ege Gazeteciler Federasyonu Kurucu Başkanı Mehmet Abdioğlulları olmak üzere, ülkemizin dört bir yanından federasyon, cemiyet ve dernek başkan ve yöneticilerine, Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.

Güçlü gazetecilik için hep birlikte mücadeleye devam…

 

NOT: Gazetemiz Aydın il genelinde yayınlanmaya başladığı 2 Aralık günü, yaklaşık 2 bin satış rakamına ulaşmıştır. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.