Takip Et
  • 25 Aralık 2014, Perşembe

Güvenlik

Soma ve Ermenek’teki maden kazaları, İstanbul’da yaşanan asansör faciası ve diğer iş kazaları ve kayıplar iş güvenliğinin önemini sürekli hatırlatsa da, maalesef bu alanda kayıplar vermeye devam ediyoruz.

Önceki gün Nazilli’de boya yaptığı inşaatın beşinci katından düşerek ölen Ali Kesmez de, iş kazalarına verdiğimiz kurbanlar listesine girdi.

İş güvenliği ile ilgili yapılan yasal düzenlemelere rağmen iş kazaları ve kayıpları önlenemiyor. Umarız bu konuda yeni kayıplar vermeyiz.

Gazetemizin yazarlarından İş Güvenliği Uzmanı Alkan Hakan Türe de böylesine önemli bir konuda halkımızı bilinçlendirmek için çaba harcıyor, yanlışları ortaya koyuyor, neler yapmamız gerektiğini anlatıyor.

İş güvenliğinin tümüyle yasalarla sağlanması mümkün değil. “Herkes kendisinin polisi olmalı” mantığı ile her birimiz başımıza bir iş gelmeden, bir iş kazası yaşamamak için tedbir almalıyız.

Bu memlekette iş güvenliğinin sağlanması kadar, eş güvenliği de önemli hale geldi.

Son yıllarda sürekli artan kadın cinayetlerine, her geçen gün yenileri ekleniyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun koruması Polis Memuru Hatice Alper Kavalcı’nın da eş kurbanı olduğu iddia ediliyor.

Belki eşinden şiddet gören erkekler de var ülkede.

Nihayetinde ‘iş güvenliği yasası’ gibi ‘eş güvenliği yasası’ da çıkarsak, kendimizi düzeltmediğimiz sürece bu alanda da kayıplar vermeye devam ederiz.

Bir de ‘aş güvenliği’ sorunu var. Genellikle yaz aylarında cemiyet yemeklerinden toplu zehirlenmeler yaşanmaya devam ediyor.

Açıkta satılan gıdalar, zehirli kimyasallarla yetiştirilip soframıza kadar gelen sebze ve meyveler de aş güvenliğimizi ve sağlığımızı tehdit ediyor.

Sadece iş, eş, aş değil, hemen her konuda güvene ve güvenliğe ihtiyacımız var.

En önce de kendimizi güvenmeye…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.