Takip Et
  • 11 Aralık 2014, Perşembe

Aydın’ın tanıtımı

Genellikle reklam sektöründekilerin kullandığı “Markalaşmak için tanıtım şart” şeklinde bir tabir vardır.

“Aydın’ın tanıtıma ihtiyacı var mı?” diye sormak yerine, “Aydın'ın markalaşmasını istiyor muyuz?” sorusuna yanıt aramak daha doğru olacaktır.

Aydın’ın bir marka olmasını hepimiz istediğine göre, tanıtım da şart demektir.

Aydın’ın tanıtımı için bazı kurum ve kuruluşlar, kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışıyor.

Ulusal ve uluslararası fuarlarda incirimizi, zeytinimizi, kültürümüzü ve turizm potansiyelimizi anlatıyorlar.

Bazıları emir ve talimatları yerine getirmek, bazıları ‘dostlar alışverişte görsün’ mantığı ile bazıları da profesyonelce Aydın’ın tanıtımına öyle ya da böyle katkıda bulunuyor.

Aydın’ın tanıtımına katkı sunan her kurum ve kuruluşa, kişilere müteşekkiriz.

Fakat Aydın’ın gerçekten markalaşmasını istiyorsak, yapılan bu çalışmalar devede kulak kalır.

Aydın’ın tanıtımı için Aydın dışındaki hemşerilerimiz ve onların kurdukları sivil toplum kuruluşları da ciddi çalışmalar yapıyor.

Örneğin bugün Ankara’da, Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin de kurucuları arasında yer aldığı EGEM Platformu’nun düzenleyeceği Ege İlleri 7. Tanıtım Günleri ve Etkinlikleri’nde, Aydın da tanıtılacak. Etkinlik, Pazar gününe kadar sürecek.

Her yıl Ankara’da Aydın’ın tanıtılması için büyük çaba harcayan Dernek Başkanı Ender Vardar’a, Yusuf Özdemir’e, Halil Apaydın’a ve diğer hemşerilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Gelecek hafta da İzmir’de, Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği’nin organizasyonu ile yine 4 gün sürecek “1. Aydın Tanıtım Günleri” gerçekleştirilecek.

Bu etkinlik için de Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği Başkanı Necati Ünal, beraberindeki organizasyonu üstlenen tanıtım ajansının iki görevlisi ile birlikte yaklaşık 2-3 aydır Aydın’da mesai harcıyor.

Ankara’da ve İzmir’de Aydın’ın tanıtımı için çabalayan bu hemşerilerimizin, hiçbir çıkarı ve kazancı yok. Onlar için tek kazanç, sanırım Aydın’ı fazladan bir kişiye daha tanıtabilmenin keyfine varabilmektir.

Bunca fedakarlıklarına rağmen onları bu keyiften mahrum bırakmaya hakkımız yok.

Aydın’ın tanıtımına katkı sunanlara ‘bizim oğlan’ muamelesi yaptığımız sürece de bu şehri markalaştırmamızın imkanı yok… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.