Takip Et
  • 24 Temmuz 2014, Perşembe

Yanlış üstüne yanlış

Önceki gün iftar vaktine yakın Çine’ye giderken, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken telefonla aradı.

Kendisinin Denizli istikametinden Aydın’a geldiğini ve yol kenarlarındaki şehir isim ve nüfus bilgilerinin yer aldığı levhalardaki değişikliğin dikkatini çektiğini söyledi. Hakan Başkan, söz konusu levhalarda çelişkili bilgiler yer aldığını da ifade etti.

Ben de Çine Yolu’nda Ovaeğmir Kavşağını biraz geçince durup, karşı istikametteki levhada herhangi bir değişiklik olup olmadığına baktım.

Fotoğrafını sizinle de paylaştığım oradaki levhada da, nüfus bilgisi güncellemesi yapılmış.

Levhada AYDIN yazıyor, ama Efeler (Merkez İlçe) İlçesinin mahalleye dönüştürülen belde ve köylerini de kapsayan NÜFUS bilgisi yer alıyor.

Bu levha EFELER İlçesi'ne aitse, Eski Merkez İlçe girişinde (Ovaeğmir Kavşağı'nda) değil, Çine-Efeler sınırında, yani Çine'nin Hallaçlar Mahallesi ile Efeler'in Böcek Mahallesi arasında olmalı.

Şayet bu levha AYDIN'a aitse, fotoğraftaki yerinde değil, Aydın'ın Muğla sınırında ve aynı şekilde Denizli ve İzmir sınırlarında olmalı.

Ve yine şayet AYDIN'a ait bir bilgilendirme levhası ise NÜFUS bilgisi tabeladaki gibi değil, 1.050.000 olmalı.

Büyükşehir olduğunu hala hissedememiş, EFELER ilçesinin neresi olduğunu kavrayamamış Aydın'ın yerli insanlarını ve bu yoldan geçen yabancıları yanlış bilgilendiren bu levha ile ilgili yanlışlar silsilesini daha da çoğaltmak mümkün.

Benzer yanlışlar sadece EFELER’de değil, diğer ilçelerimizin levhalarında da varmış.

Birileri bu yanlışa dur demeli ki, BÜYÜKŞEHİR olduğumuzu hiç değilse tabelalarda da olsa hissedebilelim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.