Takip Et
  • 4 Ekim 2021, Pazartesi

Hasar değil, eser bırakın

Aydın’da siyaset sahnesine baktığınızda, üç beş kişinin arasında top çevrildiğini, sorun ve çözümlerden çok kişilerin konuşulduğunu, yılların heba olup gittiğini görürsünüz.

Oysa milletvekilliğine veya belediye başkanlığına soyunan herkes bir sürü süslü laf eder, vaatlerde bulunur ama görev süreleri dolduğunda hem kendileri hem de toplum dönüp baktığında çoğu sorunun çözülmediğini, aksine daha da çözümsüz hale getirildiğini görür.

Bu şehirde çok gürültü yapanların, en az iş ve hizmet üretenler olduğu da bir gerçektir.

Siyasette yeni hareketlenme ve örgütlenmeler olsa bile, Aydın’da değişen çok fazla bir şey olmaz. Çünkü Aydın’daki yeni siyasi yapıların başında, hiçbir zaman yeni isimler göremezsiniz.

Siyaseti meslek haline getirmiş ve mevcut partisinde beklediğini ve umduğunu bulamamış figürler, yeni kurulan partilerin Aydın’daki liderliğine soyunur.

Son dönemde, üç beş ayda parti değiştirenleri, bir partinin il veya ilçe başkanı iken başka bir partinin il ve ilçe başkanı olanları da görebilirsiniz.

İsimler ve kişiler anlamında yaşanan bu sirkülasyonun Aydın ve ülke siyasetine de zerre bir faydası yoktur.

Tüm bu yaşananlardan çıkardığımız sonuç, mevcutları bir kenara bırakın, yeni kurulan partiler bile Aydın’da kendilerini temsil edecek siyasetçi bulamıyor.

Toplum siyasetten soğumuş durumda. Siyasetle ilgilenenlerin kalitesi de çok düşük olunca, bir zamanlar Türkiye siyasetine yön veren Aydın’ın, bugün siyaset sahnesinde esamesi dahi okunmuyor. Merhum Başvekilimiz Adnan Menderes Aydınlı olmasaydı, siyasette hepten unutulmuş bir şehir olmuştuk.

Aydın siyasetinde yeni yetişen, kaliteli, canla başla çalışan siyasetçiler yok mu? Elbette var. Onlar da Aydın’daki seviyesiz ve kalitesiz siyasetten uzak durmaya, kendi alanlarında sessiz sedasız memleketleri için çalışmaya çalışıyorlar.

Seçimlerde verdikleri sözleri bir bir yerine getiren, çalışkan belediye başkanları da var. Onlar da bu seviyesiz ve kalitesiz siyasi ortamdan kendilerini soyutlamış bir şekilde, şehirleri için gece gündüz çalışıyorlar.

Bir de kendilerini siyasetçi sanan kuklagiller var. Belli merkezlerden gönderilen tekdüze açıklamaları sosyal medya hesaplarından paylaşarak siyaset yaptıklarını, mensubu oldukları siyasi partiyi temsil ettiklerini sanan zavallılar.

Günler, aylar hızla gelip geçiyor.

Siyaset bir eser üretme sanatıysa, geriye dönüp bir bakın; bugüne kadar neler yaptığınızı, bundan sonra neler yapabileceğinizi değerlendirin.

Eser üretmiyor ve üretemiyorsanız bile, Aydın’a ve Aydın siyasetine daha fazla hasar vermeyin.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.