Takip Et
  • 23 Temmuz 2014, Çarşamba

Teşekkür ve sitem

Başta Aydın Valimiz Sayın Erol Ayyıldız olmak üzere, Denge Gazetesi’nin 17. kuruluş yıldönümünü kutlayan, iyi dileklerini ileten tüm dostlarımıza ve okurlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Denge’nin daha iyi seviyelere gelmesi, daha geniş kitlelere en sağlıklı haberlerle ulaşması ve tarafsız yayıncılığını tavizsiz bir şekilde sürdürmesi için var gücümüzle çalışacağımıza, tüm ekibimiz adına bir kez daha söz veriyorum.

Yarın, “Basın Bayramı” olarak da adlandırılan, Basından Sansürün Kaldırılışının 106. yıldönümü. Biz gazeteciler açısından önemli sayılan bu gün dolayısıyla, birkaç gündür çeşitli kişi ve kurumlardan, siyasetçilerden 24 Temmuz’u kutlayan ve basının önemini vurgulayan mesajlar alıyoruz.

24 Temmuz 1908’de Meşrutiyet’in ilanıyla Türk basınından sansür kaldırıldığı için “Basın Bayramı” olarak kutlanmaya başlanmıştır. Fakat yarın idrak edeceğimiz 106. yıldönümünü, önceki yıllarda olduğu gibi, bir bayram havasında kutlamamız mümkün değildir.

Özellikle basınla arasına mesafe koyan, basından ve dolayısıyla halka hesap vermekten kaçan, gazetecilere Abdülhamit döneminden daha katı sansür ve baskı uygulayan ve zulmedenlerin, utanıp sıkılmadan “Basın Bayramı” kutlama mesajları yayınlamalarını tebessümle karşılıyorum.

Aydın basınına, kendi görevlilerince hazırlanan ve sansürlenmiş haber metin ve fotoğraflarını servis edip, bunları yayınlamayı zorlayacak kadar basın özgürlüğü sunanların, bir de gazetecilerle alay edercesine 24 Temmuz’u kutlamaları, gülünç duruma düşmelerine neden olmaktadır.

Biz, bugün hem yerel hem de ulusal anlamda Abdülhamit döneminden daha ağır olduğunu düşündüğümüz aşikar, gizli ve sinsi sansürler sona erinceye kadar, 24 Temmuz’u ‘Bayram’ olarak kutlamayacağız.

Sansürcülerin ve sözde kendilerini gazeteci sanan kuklalarının ve dalkavuklarının bayramı kutlu olsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.