Takip Et
  • 15 Ekim 2014, Çarşamba

Cazibegiller’in Aydın’ı

Geçtiğimiz hafta sonu Aydın’da, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılımı ile “Ekonomi Zirvesi” yapıldı.

Haberci arkadaşlarımızın Denizlili Bakan’ın soyadını ‘Zeybekçi’ şeklinde yazma ısrarını sürdürdükleri bu toplantıyı, katılımcılardan bazıları “Ekonomi Zırvası” şeklinde yorumlayıp, bir nevi küçümsemiş.

Çekilen hatıra fotoğrafında bu toplantının fikir babaları, Aydın’ın ekonomisine ve geleceğine dair hiçbir fikirleri ve Aydın şehrine çok fazla katkıları olmayan, belki de sadece Facebook’ta bir paylaşım daha fazla yapabilmek adına o toplantıya katılanların arkasında kalmış. Kimilerinin elleri ve kimilerinin de sadece kelleri gözükmüş.

Hiçbir şey yapmamaktansa, bir yerden başlamak gerek.

Bu yıl “Ekonomi Zırvası” şeklinde başlayan bu organizasyon, kim bilir belki gelecek yıl gerçek bir “Ekonomi Zirvesi” şekline dönüşür.

Aydın’da böylesine önemli bir toplantı yapılırken, ekonomimizin can damarlarından esnaf ve sanatkarlarımızın temsilcileri Antalya’ya gitmeyi tercih etmiş.

Ekonomi Zirvesi’ni düzenleyenlerden ve katılanlardan hiç biri de, “Nerde bu Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı?” diye sorgulamamış.

Aslında ben de Kurban Bayramı’nın dördüncü gününden beri haberdar olduğum ve muhabirlerimizi test etmek için sessiz kaldığım, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Antalya’da gerçekleştirdiği Başkanlar Kurulu Toplantısı’nı sorgulayacak değilim.

Zaten buna hakkım yok, haddim de değil.

Aydınlı esnaf ve sanatkarlarımızın temsilcileri, IŞİD’in Kobani saldırılarını protesto eden bazı grupların esnaf ve sanatkarların işyerlerine verdiği zararı farklı bir şekilde tepki göstermek için Antalya’da toplanmış olabilir.

Belki Antalya’da, esnaf ve sanatkarların Bağ-Kur, SSK ve diğer borçlarını düzenleyen Torba Yasa’yı kutlamış da olabilirler.

Ya da Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Eski Başkanı Hulisi Akşit’in ortadan kayboluşunun birinci yıldönümünü anmış veya kutlamışlardır.

Belki de yorucu bir seçim maratonunun ardından, gözlerden Irak ve Suriye’ye yakın bir yerde, eş ve çocuklarıyla birlikte birkaç gün kafa dinlemek istemişlerdir.

Tüm bunlar onların problemi.

Fakat Ekonomi Zirvesi’nde gözlerin esnaf ve sanatkarların temsilcilerini aramaması ve hiçbir Allah’ın kulunun bunu sorgulamaması ise, ‘Efe tek oynar’ kültüründen bir türlü kurtulamayan Aydın’ın en önemli problemidir.

Bizim açımızdan, yani gazetecilik mesleği yönünden bir diğer problem ise, tek tek oynayan bu efeleri takipte zorlanmamız, yorulmamız ve en önemlisi de tembelleşmemizdir.

Aydın’ın yerli turistleri Antalya’yı tercih ederken, Aydın Ticaret Odası’nın kente getirdiği yabancı turistlerin haberini yapmak, kendimizi kandırmaktan başka bir şey değildir.

Temsil ettikleri kesimleri, basını ve kamuoyunu bilgilendirme kültüründen yoksun; fakat faaliyetlerini esrarengiz ve kuşkuyla bakılır, dedikodusu yapılır hale getirme becerisine sahip yöneticilerimizi, bir kez daha kutlamak gerekiyor.

Bize de Antalya’yı çekici hale getirenleri tebrik, Aydın’ın bunca iticiliğine rağmen büyük çaba harcayan AYTO yöneticilerini de takdir etmek kalıyor.

Aydın’ın bir cazibe merkezi olduğunu iddia eden ‘Cazibegiller’ mi?

Onlar sadece kendini kandırıyor… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.