Takip Et
  • 22 Aralık 2014, Pazartesi

Kula’da kula kulluk etmeyen gazetecinin başına gelenler

Manisa’nın Kula ilçesinde günlük yayın yapan Kula Gündem Gazetesi’nin İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı Kula Belediyesi tarafından iptal edilerek, encümen kararıyla gazete ofisi ve matbaası mühürlenmiş.

Bunun üzerine gazetenin İmtiyaz Sahibi Hasan Yiğen, tekrar ruhsat alabilmek için girişimlerde bulunmuş.

İstenen belgeler arasında, kanalizasyon bağlantısının yapıldığına dair belge de var.

Bu belgeyi vermeye yetkili kurum da Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi.

Meslektaşımız söz konusu belgeyi almak için MASKİ’ye gittiğinde, kendisine mühürlenen işyerinin bulunduğu alanda kanalizasyon altyapısı olmadığı için böyle bir belge veremeyeceklerini söylemişler.

Kula Belediyesi de söz konusu belge eksik olduğu için yeni işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı vermemiş.

Matbaası ve ofisi mühürlü olmasına rağmen meslektaşlarımız Kula Gündem Gazetesi’ni yayınlamaya, Kulalıları bilgilendirmeye devam ediyor.

Aslında bu gazetenin ruhsatının iptal edilmesindeki neden olmayan kanalizasyona bağlantı yapılamaması ve bunun belgelendirilememesi değil.

Kaldı ki az ötede aynı pozisyondaki başka bir matbaa faaliyetlerine devam ediyor.

Kula Gündem Gazetesi’nin sahibi Hasan Yiğen bu hadisenin başlarına, kula kulluk etmedikleri için geldiğini söylüyor.

30 Mart Yerel Seçimleri’nde desteklemedikleri Kula Belediye Başkanı’nın şahsi husumeti nedeniyle, gazetelerinin mühürlendiğini iddia ediyor.

Yani bu ülkede hala birileri, görevi halkın haber almasını sağlamak olan ve anayasal güvence ile bu mesleği icra eden gazetecilerin kula kulluk etmesini istiyor.

Bunları Aydın’daki bir gazetede niye mi anlatıyorum?

Çünkü gazetecilerden kula kulluk etmesini isteyenlerle sadece Kula’da değil ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde sıkça karşılaşıyoruz.

“Bizde kula kul olmak yok!” şeklinde bağıra bağıra kula kulluk etmeye devam eden gazeteciler ve gazetecilik mesleğini itibarsızlaştıranlar var olduğu sürece de, kula kulluk etmeyen gazetecilerin başına bu tür musibetler gelmeye devam eder.

Birkaç boktan adam “Memleketi bok götürüyor” diye yazan gazetecinin bahsettiği boku temizlemek yerine, çözümü gazeteciyi ve gazeteyi temizlemekte arar.

Tıpkı Kula’da olduğu gibi.

Kula kulluk etmeyen tüm meslektaşlarıma selam olsun…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.