Takip Et
  • 18 Şubat 2014, Salı

Aydın’a yakışmış

Muğla Yolu üzerinde yapılan Aydın’ın yeni Otogar’ı, dünden itibaren hizmet vermeye başladı.

Hemen her gün önünden gelip geçtiğim, yapım aşamasını gün gün takip ettiğim bu tesis, gerçekten Aydın’a çok yakışmış.

Proje aşamasından hizmete girdiği güne kadar yapılan tüm eleştirilere rağmen, Aydın’a böylesine güzel ve modern bir tesis kazandıranlara gönülden teşekkürler.

Aydınlılar olarak diğer illerin otogarlarını gördüğümüzde yaşadığımız mahcubiyeti, artık yaşamayacağız.

Şehir içi minibüs esnaflarını ve taksicileri ziyadesiyle memnun edecek olan yeni otogar, özellikle Yeni ve Eski Dörtyol’da yaşanan trafik yoğunluğunu da azaltacak.

Arıtma tesisi yakınlarında yapılması nedeniyle sürekli pis kokuya maruz kalacak olması dışında bir itirazımızın olmadığı yeni otogar, dün gördüğüm kadarıyla öyle iddia edildiği gibi küçük ve yetersiz de değil.

Bence uzun yıllar Aydın’ın ihtiyacına cevap verebilecek kapasitede ve modern bir mimari ile yapılan bu tesis, son yıllarda hissedilir bir canlılık yaşanan Muğla Yolu’nun daha da canlanmasını sağlayacak.

Birkaç yıla kadar, kent merkezinden Büyük Menderes Nehri’ne kadar olan kısımda, çok sayıda yeni işletme açılacağını ve burada bir ticari hareketlilik yaşanacağını şimdiden söyleyebilirim.

Siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp, kentimize kazandırılan her güzel ve akılcı eseri sahip çıkıp, bunları yapanları alkışlamalıyız.

40 gün sonra Özlem Hanım seçimi kaybederse, bu otogarı sırtlayıp götürecek değil ya.

Elbette ki her siyasetçi gibi, Çerçioğlu da bu yeni otogarı seçim malzemesi yapacak ve açılışını da hafızalarda kalacak şekilde seçimlere yakın yapacaktır.

Yeni otogarın üstünün altı oktan olması, yanının boklu olması kadar da önemli değil.

Fakat kentimize böylesine güzel bir eseri kazandıranlar, o bölgedeki pis kokuya da acilen çözüm bulmalıdır.

Dün otogarı gezerken, güvenlik görevlisi arkadaşların fotoğraf çekilmesinin yasak olduğunu söylemeleri de garibimize gitti.

Birkaç yeri arayıp fotoğraf çekmemizde bir mahsur olup olmadığını öğrenmeye çalıştılar. Fakat biz zaten çekeceğimizi çekmiştik.

Bu beklemediğimiz tepki üzerine, 'acaba otogarın bir kusuru mu var ki onu saklamaya çalışıyorlar' diye etrafımıza dikkatlice baktık.

Fakat bir kusur göremedik.

Gerçekten ‘mükemmel’ olmuş.

Tek kusur, böylesine modern ve güzel bir tesisi, ilk günden askeri bir anlayışla işletmeye çalışmak olsa gerek… 

Yeni Otogar hizmete girdi

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.