Takip Et

Unutma Aydın!

Avukat Mehmet Pala’yı kaybettik, ebediyete uğurladık. Allah mekanını cennet etsin inşallah.

Mehmet Pala, 29 Kasım 1987’de yapılan milletvekili genel seçimlerinde, 7 milletvekilliğinden 6’sını il başkanı olduğu Anavatan Partisi’ne kazandıran bir isim. Cengiz Altınkaya, Mehmet Özalp, Mehmet Yüzügüler, Mustafa Bozkurt, Nabi Sabuncu ve Ömer Okan Çağlar’ın ‘Aydın Milletvekili’ seçilmesini sağlayan teşkilatın orkestra şefi. SHP’den de Hilmi Ziya Postacı’nın parlamentoya gittiği seçimin, açık ara galibi bir isim.

Vefat haberi geldiğinden, bu satırları yazdığım ana kadar Aydın’daki başta hukuk ve siyaset camiasından olmak üzere çok sayıda kişi taziyelerini bildiren paylaşımlar yaptı. Fakat ne gariptir ki, Aydın için bu kadar değerli bir ismin sadece iki fotoğrafını görebildik bu paylaşımlarda. Biri Aydın Barosu’ndaki avukatlık sicili fotoğrafı, diğeri 26 Ekim 2014’de bizim Denge Gazetesi’nde yayınlanan “Vebalden kurtulmak için adayım” başlıklı haberindeki fotoğrafıydı. Başka varsa da ben görmedim.

Demem o ki, ilerleyen yaşına rağmen bundan 7-8 yıl önce bile vebalden kurtulmak adına Aydın için bir şeyler üretmeye çalışan böylesine değerli bir ismi, bizler dünya meşgalesinden bir kenarda unutmuşuz. Arayıp sormamışız. Fikirlerinden faydalanmamışız. En ihtiyaç duyduğu günlerinde kendisiyle hasbihal etmemişiz. Özetle, vefasızlık etmişiz. Çok ayıp etmişiz. Bu vebal de hepimize yeter!

Şimdi de çıkmış, koro halinde sosyal medyada sahte timsah gözyaşları döküyoruz. Sadece Mehmet Pala mı? Şöyle bir etrafınıza bakın, yakın geçmişe bakın. Unuttuğumuz, yok saydığımız, vefasızlık ettiğimiz Aydın’ın daha nice değerleri var. Aydın’ın geldiği duruma da bir bakın. Seçimi 6-1 kazanmış Mehmet Pala’yı da, Fenerbehçe’yi 6-1 yenen Aydınspor gibi unutmuşuz.

Aslında kendimizi de, kentimizi de unutmuşuz, haberimiz yok.

Unutmayalım.

Unutmayın;

Unutulanlar, unutanları asla affetmez! 

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.