Takip Et
  • 7 Şubat 2022, Pazartesi

Başka Aydın’dan haberler (1)

Trabzon – Aydın seferini yapan Türk Hava Yolları’na ait tarifeli yolcu uçağı, Aydın Çıldır Havalimanı’na inişi sırasında yoğun sis ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle pisti iki kez pas geçti. Aralarında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde okuyan Aydınlı öğrenciler ve Batum’daki kumar partisinden dönen Aydınlı tanınmış iş insanların da olduğu 142 yolcusu bulunan uçak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na yönlendirildi.

* * *

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait Işıklı Doğal Yaşam Parkı, hafta sonu adeta doldu taştı. Özellikle çocukların birbirinden sevimli hayvanlarla hoşça vakit geçirdiği gün, akşam saatlerinde kabusa dönüştü. Işıklı Doğal Yaşam Parkı’nda kendileri için oluşturulan alandan kaçan biri dişi üç fil, önlerine ne geldiyse ezdi geçti. Tarım alanlarına büyük zarar veren fil ailesi, Kadıköy Mahallesi sınırlarındaki Organize Sera Bölgesi’ni de tahrip etti. Üç fil, yaklaşık 6 saat süren çabanın ardından Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında yakalanabildi.

* * *

Aydın merkez Efeler İlçesi’nde, bugüne kadar görmeye hiç alışık olmadığımız bir olay yaşandı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı’nın yurtiçinde ve yurtdışında yürüttüğü olağanüstü tanıtım çalışmaları sonucu son 6-7 yıldır şehri istila eden yerli ve yabancı turistler, bu hafta sonu da Efeler’de yoğunluk oluşturdu. Ayakkabıcılar Arastası’nda alışveriş yapıp Hasır Pazarı’ndaki tarihi mekanları gezen yerli ve yabancı turistler, Kazım Karabekir Caddesi’ndeki lokantalarda da Aydın’a özgü lezzetleri tattı. Ramazan Paşa Camisi’nin tuvaletinin kadınlar bölümünde yeni doğmuş ve terk edilmiş bir bebek bulunması ise herkesin kanını dondurdu. Polis, caminin yakınındaki işyerlerinin ve kavşaktaki MOBESE kameralarının kayıtlarını inceleyerek, şehre gelen turist kafileleri içinde bebeğin annesini belirlemeye çalışıyor.

* * *

Aydın’a yapılacak hizmetler için iktidarıyla muhalefetiyle tam bir uyum içinde çalışan ve sıkça bir araya gelen 8 Aydın milletvekilinin son toplantısını herkesten gizli saklı gerçekleştirmesi, şehirde büyük tepkilere neden oldu. Oda başkanları “Aydın’ın menfaati için bizden gizli ne konuştular, inanın biz de çok merak ediyoruz” şeklinde ortak açıklama yaparken, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ise bu gizemli toplantıya kendisinin davet edilmemesini, “Halkın iradesinin ve halkın seçtiği bir belediye başkanının yok sayılması” olarak yorumladı ve “Cam fanus içinde yönettiğimiz bu şehirde, bu tür gizli saklı işlerin bir daha tekrarlanmamasını umuyoruz” dedi.

* * *

“Olur mu?” demeyin, sonunda bu da oluyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin şehirde trafik akışını rahatlatmak için son 6 yıldır yapıp hizmete açtığı 17 köprülü kavşaktan biri ve en önemlisi olan Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı’na, son yıllarda oluşan yoğunluk nedeniyle bir kat daha yapılıyor. Kavşağa yapılması planlanan ikinci kat köprünün, Denizli-İzmir yönündeki trafiği önemli ölçüde rahatlatması bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın talimatıyla mühendislik açısından her türlü fizibilitesi tamamlanan projenin, bölgede trafiği hiç aksatmadan uygulanması planlanıyor. Tek sıkıntının ise köprünün yüksekliği nedeniyle bulvarın sağında ve solundaki binalarda oturan vatandaşların ‘özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi’ gerekçesiyle dava açma ihtimalleri. Bunun önüne geçmek için de projenin uygulanacağı bölgedeki tüm kat maliklerine rıza belgesi imzalatılacağı belirtiliyor.

* * *

Başkanından en ücra noktasındaki işçisine kadar tüm kadrolarının olağanüstü becerikli ve kabiliyetli olduğu Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan son gelişme, hem morallerin bozulmasına neden oldu hem de olayı duyan herkesi tebessüm ettirdi. Başkan’ın “Atatürk Spor Kompleksi’ndeki açık yüzme havuzunu da kapatın” talimatını yanlış anlayan belediye çalışanları, havuzu vatandaşların kullanımına kapattı. Gelen tepkilerle durumdan haberdar olan Belediye Başkanı, “Ben ‘havuzun üstünü kapatın’ dedim, bu karda kışta çocuklarımız çalışmalarına devam etsin, yazın da güneşten etkilenmesin istedim ama arkadaşlar yanlış anlayıp havuzu hepten kapatmış. Neyse ki bu yanlışlığı kısa sürede giderdik. O tesislerde daha nice olimpiyat şampiyonları yetiştireceğiz. Biz büyük bir aileyiz. Büyük çoğunluğunu ben görmesem de yaklaşık 5-6 bin kişiden oluşan, tıkır tıkır çalışan, becerikli ve işinin ehli bir kadroya sahibiz. Maalesef aramızdan böyle bazı beceriksizler de çıkabiliyor. Halkımızdan özür diliyoruz” dedi.

* * *

Aydın il sınırlarına, “Küçük elçiler neyimize yetmiyor. Büyük elçiler giremez” yazılı tabelalar asılacağı ve bu konuda Karayolları Genel Müdürlüğü’ndeki yazışmaların elden takip edildiği, iktidar partisi milletvekillerinden de sürecin hızlandırılması için talepte bulunulduğu öğrenildi.

* * *

Daha neler neler, ne naneler...

Başka Aydın’dan daha nice ve ince haberler için takipte kalın… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.