Takip Et

Esnafların seçim provası

Hem ülkemiz hem de Aydın’ımız, 30 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimi atmosferinde.

Fakat yerel seçimlere 2,5 ay kalmasına rağmen, halkımız tam olarak bir seçim heyecanı yaşamıyor.

Adayların büyük bölümü de, bugünlerde seçim çalışmalarını sivil toplum kuruluşları bazlı sürdürüyor.

Siyasetçiler halka inmediği için midir yoksa halkımız siyasetten bıktığından mıdır, Aydın'da rutin dışı siyasi hareketlilik yaşanmıyor.

Bugünlerde siyasetçilerin oluşturamadığı seçim heyecanı açığını, Mart sonuna kadar devam edecek olan esnaf ve sanatkarlar odalarının kongreleri ve seçimleri kapatıyor.

Esnaf odalarının tamamına yakınının seçimlerinde birden fazla aday göreve talip olduğu için rekabet ve çekişme yaşanıyor.

Esnaf odası başkanlığına aday olanlar, belediye başkanlıklarına talip olan siyasetçilerden daha etkin propaganda yapıyor.

1996 yılından bu yana Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’nı yürüten Hulisi Akşit ile ilgili belirsizliğin ortadan kalkması da, Aydın’daki esnaf odaları seçimlerinin önem ve heyecanını artırmış gibi gözüküyor.

Bugünlerde odalarının başkanlarını seçen esnaf ve sanatkarlar, Mart’tan sonra da Hulisi Akşit’in tahtına geçecek olan Birlik Başkanı’nı belirleyecek.

Kendi oda seçimlerinde bir nevi yerel seçimlerin de provasını yapan esnaf ve sanatkarlarımıza, kendileri ve Aydın’ımız için hayırlı ve isabetli kararlar diliyoruz.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.