Takip Et
  • 21 Aralık 2013, Cumartesi

Haydi bre Efeler!

Türkiye siyaseti için İstanbul nasıl belirleyici ve kilit öneme sahipse, bundan böyle Aydın siyaseti için de Efeler ilçesi aynı öneme sahip olacak.

İşte o nedenledir ki, siyasi partilerin Efeler’e aday gösterdiği ve göstereceği isimler, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni yönetebilecek kabiliyet ve siyasi güce sahip isimlerden oluşuyor.

Efeler, eskiden Aydın merkez ilçe olarak bildiğimiz şehir nüfusunun yanı sıra Umurlu, Dalama, Ovaeğmir, Çeştepe ve Tepecik beldeleri ile bağlı köylerde yaşayanları da hesaba kattığımızda, Aydın ili nüfusunun dörtte birine sahip bir ilçe konumunda.

Efeler’de seçimi kazanan parti, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni de garantilemiş olur.

Hele ki bu parti, Nazilli, Söke ve Çine gibi nüfus ve seçmen sayısı bakımından güçlü ilçelerde de etkili olabilirse, Büyükşehir’i rahatlıkla alabilir.

Efeler Belediye Başkanlığı böylesi büyük bir öneme sahip olduğu için, MHP Eski Milletvekili Recep Taner ile seçime katılma kararı aldı.

Köy kökenli Recep Taner, ülkücü camianın tamamının oyunu alabileceği gibi, AK Parti ve hatta CHP tabanından bile destek görebilecek bir sempatiye sahip.

Dün açıkladığımız isimler arasında CHP’nin Efeler Adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Eski Milletvekili Mesut Özakcan da, en az Recep Taner kadar güçlü, etkili ve sempatik bir isim.

CHP ve MHP’nin eski milletvekilleri ile yarışa katılacağı Efeler’de, AK Parti’nin tecrübesiz ve şehircilik bilgisinden yoksun bir adayla seçime katılması siyasi intihar olur.

Bugünlerde İl Başkanı Sadık Atay ile birlikte ilçe belediye başkan adaylarını belirleme çalışmalarını sürdüren AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Savaş da, Efeler’in bu hassasiyetini göz önünde bulunduracaktır.

Diğer partiler eski milletvekillerini aday gösterdi diye, AK Parti’nin Eski Milletvekili Ahmet Rıza Acar’ı aday gösterme ihtimali yoktur. Zaten Acar’ın böyle bir talebi ve çabası da yoktur. Önümüzdeki günlerdeki kabine revizyonunda bakanlık beklentisi içinde olan Mehmet Erdem’in de Efeler’e aday gösterilmesi söz konusu değildir.

Duyumlara göre, AK Parti’nin Efeler Adayı olması istenen Mahmut Çağlayan, bu teklifi geri çevirmiştir.

Bu durumda AK Parti, Efeler için mevcut aday adayları içinden bir tercih yapmak zorunda kalacaktır.

Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen bu isim de, büyük ihtimalle Hüseyin Aksu olacaktır.

AK Parti’nin adayının da kesinleşmesinden sonra Efeler’in düğünü başlayacaktır.

Bize de, “Haydi bre Efeler!” demek kalacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.