Takip Et
  • 3 Aralık 2014, Çarşamba

Gazetecilikte hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Başlıktaki söz bana ait değil. Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu ve Yönetim Kurulu’nda Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi olarak bizleri temsil eden Mustafa Arslan, geçtiğimiz hafta sonu Gazeteciler Konfederasyonu’nun Edirne’de düzenlediği 2. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda söyledi bunu.

Sadece Edirne’de değil, kendisiyle ilk tanıştığımızdan beri hemen her platforma söylediği bir söz bu Mustafa Ağabeyin. Söylemekle kalmayıp, hem Konya’da yayınlanan kendi gazetesinde ve hem de bizleri temsil ettiği kurumlarda bu konuda olağanüstü bir çaba harcadığı için Mustafa Arslan’ı bir lider olarak görüyoruz.

Gazetecilikte niye hiçbir şey eskisi gibi olmayacak?

Çünkü daha düne kadar Anadolu’yu yok sayan, gazeteciliği İstanbul, Ankara ve İzmir’den ibaret gören anlayış, artık hükmünü kaybetmiş durumda. Bu anlayışın varlığının kırıntıları da önümüzdeki yıllarda tamamen yok olacak.

Anadolu basınının ayağa kalkması, hak ettiği itibarı kazanması ve bu itibarın farkına varmasında Mustafa Arslan’ın yanı sıra onunla birlikte Anadolu’yu karış karış gezen Gazeteciler Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Nuri Kolaylı ile “Cefa” abimiz Sefa Özdemir’in de büyük katkıları var.

Haziran’da Siirt’teki 1. Başkanlar Kurulu Toplantımızda olduğu gibi, hafta sonu Edirne’deki ikinci toplantımızda bir kez daha gördük ki, Türkiye’de artık gazetecilikte hem örgütsel ve hem de mesleki anlamda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Anadolu basını günden güne güçlenecek. İstanbul, Ankara ve İzmir basınına yem, basın ve yayın bürokrasisine oyuncak olmaktan kurtulacak.

Anadolu basınının itibarının daha da artması için Anadolu’nun dört bir yanında görev yapan meslektaşlarımıza da büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Başkalarının gazeteciliğe ve gazetecilere saygı duyması için öncelikle bizim mesleğimize saygı duymamız ve bu mesleği titizlikle ve ciddiyetle yapmamız gerekiyor. Bu bilincin her geçen gün artması ve Anadolu’da kaliteli yayıncılık yapan gazetelerin çoğalması, bu yöndeki umudumuzu artırıyor.

Edirne’de üç gün bizleri ağırlayan Edirne Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Sarılarlı’ya, eşi Bakiye Sarılarlı’ya ve Yönetim Kurulu’na, Arzu Hakyolu ve Edirneli diğer meslektaşlarımıza eşsiz misafirperverlikleri için şükranlarımızı sunuyoruz.

Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanımız Mehmet Abdioğulları ile birlikte bizi evlerinde konuk eden Yasemin ve Sadri Karaman çiftine de çok teşekkür ediyoruz. Sizleri tanımak ve sizlerle olmak, bizler için tarifi imkansız bir mutluluktu…

Bir teşekkür de 5 yaşında olmasına rağmen “Hayattan bezdim gardaş” diyerek bizi gülümseten ve İstanbul’da yaşayamayacağımız gerçeğini özetleyen Sezgin paşaya ve ailesine…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.